Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
При засилени мерки за сигурност започна делото "Килърите"
Автор: Екип Varna24.bg 11:11 / 12.11.2013Коментари (0)1443
© Bulfoto
Снимка Архив
В 10 ч. при засилени мерки за сигурност започна делото "Килърите". Апелативният съд заседава в специално пригодена съдебна зала във Варненския затвор.

На влизане в съдебната зала Петър Стоянов - Сумиста, на няколко пъти се обърна към журналистите с въпроса "Кой предложи Ася Петрова за заместник-главен прокурор".

Друг от подсъдимите - Георги Вълев, пък отправи въпроса "Кой поръча това дело". Останалите подсъдими споделиха, че очакват справедлив процес.

Припомняме, че след 50 заседания и разпит на близо 150 свидетели, на 21 декември миналата година Шуменският окръжен съд наложи три доживотниприсъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев. Останалите от групата на "Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов получиха по-леки присъди.

Затвор до живот без право на замяна получи Петър Стоянов, след като съдът го призна за виновен в организирането на убийствата на Георгиев(през 2008 година), на Лупов(през март 2009 г.) и на Рачев(през юли 2009 година. За всяко от трите шуменският съд постанови доживотна присъда без право на замяна. За ръководенето на престъпната група наказанието е 15 г. затвор. ШОС присъди на Сумиста най-тежкото наказание -доживот без право на замяна.

Бившият гард Васил Костов, също член на престъпната група бе признат за виновен в подбудителство и помагачество в трите убийства, за което получи две доживотни присъди без право на замяна и една доживот. Първата съдебна инстанция му присъди по-тежкото наказание -доживот без право на замяна.

Търновският бизнесмен Георги Вълев беше признат за виновен от ШОС в подбудителство за убийствата на адвокат Петър Лупов и на Румен Рачев. Съдът го призна за виновен в подбудителство за причиняване на средна телесна повреда на адвоката, за палежа на колата му, за побоя над либиеца Али Салем Али, за притежание на боеприпаси и за незаконно лихварство. Освен доживотна присъда без право на замяна, съдът му присъди 8000 лв. глоба, конфискация на 97 000 евро и на 15 000 лв.

Наказанието, което ШОС наложи на Янко Попов е 17 години "лишаване от свобода". Той беше признат за виновен като помагач в убийството на Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 г. в Шумен и за участието му в престъпната група.

Бившият полицай от Търново Петър Атмаджов получи от първата съдебна инстанция4 г. затвор.Съдът призна вината муза това, че в съучастие с Вълев, счупил коляното на либиеца Али Салем в с. Рибен, както и за незаконно притежание на ловна пушка и патрони.

Шуменският съд призна вината на Райчо Стойнев - Хижарязатова, че е помагал на физическите убийци на Румен Рачев, както и за притежанието на незаконни боеприпаси. Присъдата му е15 години лишаване от свобода.

Всички подсъдими без Петър Атмаджов бяха осъдени да платят и суми от 5000 до 400 000 лв. на четиримата частни обвинители - близки на жертвите от престъпленията на групата. Присъдените граждански искове са за близо 2 млн. лв.

Варненският апелативен съд ще разгледа общо 9 жалби срещу присъдата на Шуменския окръжен съд от подсъдимите и частните обвинители. Шуменска окръжна прокуратура е внесла пред Апелативен съд Варна протест срещу трите по-леки от поисканите от тях присъди за подсъдимите Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов

Припомняме, че шестимата подсъдими Петър Стоянов, Васил Костов, Янко Попов, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев са задържани под стража от лятото и есента на 2010 година.




Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: