Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прибират на топличко животните в зоокъта
Автор: Екип Varna24.bg 14:19 / 04.11.2015Коментари (0)2385
© Varna24.bg
Иванка Стоянова
Осигурено е отоплението на животните през зимния сезон във варненския зоопарк. Това съобщи за "Фокус" Иванка Стоянова, директор на зоологическата градина в града. Тя посочи, че в момента времето е все още добро, като вечер се прибират топлолюбивите животни, като лъвовете, маймуните и папагалите. 

"На твърдо гориво сме при лъвовете и при маймуните и при папагалите, но все още температурата е добра за тях, но имаме готовност и храната и топлината е осигурена", добави Стоянова. 

По отношение на това колко животни са настанени в спасителния център към зоопарка Иванка Стоянова заяви, че за съжаление в момента няма подходящи условия, за да се гледат ранени животни, като повече от година спасителният център е затворен и работи само за конфискуване на животни. 

"Това не означава, че ако ни докарат ранено животно от Районната инспекция по опазване на околната среда, ние ще откажем, така или иначе ще му окажем първа помощ. Когато хората намерят животно в беда, те трябва да разберат дали то е в беда или животът му е застрашен. Ако например малко пиленце е паднало на земята, не бива да го вземат, трябва да го оставят в гнездото, пойните птички си гледат до късно малките в гнездото и ако е от този вид, трябва да го оставят в гнездото, ако е от солови и вранови, трябва да го оставят на клон, защото те си хранят малките там. Вземайки го, когато е паднало долу на земята, те си мислят, че му помагат, но те не му помагат, защото майката ще си го търси наоколо. Хората трябва да знаят вида на намереното животно и ако е застрашен вид - трябва да се обадят в Регионалната инспекция по опазване на околната среда, ако е ловен обект -трябва да се обадят в Регионалната дирекция по горите, ако е селскостопанско животно - трябва да се обадят в Областната дирекция за безопасност на храните", каза още Иванка Стоянова. 

Тя допълни, че във варненския зоопарк се настаняват животни с протокол от съответната организация. Като цяло директорът на зоологическата градина обобщи, че изминаващата вече година се очертава, като много добра и с повече от 80 новородени бебета.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с президента на Иран
Европейски избори 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: