Приеха Икономическата рамка за обществения транспорт във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:31 / 26.06.2018
2175
Ремонти предстоят в храм "Свети цар Борис – Михаил“ и в джамията в район "Аспарухово“. Съветниците гласуваха 34 000 лв. за неотложни строително-монтажни работи, с които ще се предотвратят свлачищни процеси и проникване на влага в основите на църквата. Близо 4 900 лв. ще бъдат отпуснати от местната хазна за монтаж на олуци на част от покрива на джамията и отводняване на двора й.

На днешното си заседание членовете на комисията одобриха и текст на Анекс 1 към договор за обществен превоз на пътници, сключен през 2013 г., и упълномощиха кмета да го подпише. Съветниците приеха Икономическа рамка за 2018 г. за обществения транспорт в града, която определя възнаграждението за предоставяната услуга да бъде 1 112 000 лв. без ДДС, или 0.10 лв. без ДДА на километър. Взето бе решение средствата за възнаграждение по Икономическата рамка да се осигурят от дейност "Други дейности по транспорта, пътищата, пощите и далекосъобщенията“.

В края на заседанието членовете на комисията дадоха съгласието си услугата ежедневно приготвяне и доставка на храна в общинските детски ясли и детски кухни, както и на децата със специфичен хранителен режим да бъде възложена от ОП "Комплекс за детско хранене“ към "Ученическо и столово хранене“ ЕАД. Това се налага, за да не се прекъсне храненето на децата. Заради неколкократно спиране и обжалване на обществената поръчка, стартирала през август 2017 г., все още няма избран изпълнител, бе съобщено на заседанието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).