Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
ѕриеха рекордни€ бюджет!  метът: ¬арна н€ма време за губене, налице е едно ударно темпо на обновление на града
јвтор: ѕламена Ќиколова 13:28 / 30.01.2019 оментари (8)10673
©
— 36 гласа "за", 6 "против" и 1 "въздържал се" ќбщински€т съвет на ¬арна гласува бюджета на морската столица за 2019 г., който е в размер на 497†625†000 лв. Ц с близо 104 млн. лв. по-гол€ма от първоначално заложените средства миналата година, предаде репортер на Varna24.bg.

≈то какво каза кметът на ¬арна след гласуваното решение:

"”важаеми общински съветници, дами и господа, на първо м€сто бих искал да благодар€ за това, че след конструктивен дебат, след много комисии, стигнахме до една макрорамка на бюджета, за ко€то н€ма кой да отрече, че е рекордна за града ни.

—помнете си през 2013 г., когато говорихме, че 200 млн.лв. са фантастика за ¬арна. » тогава с огромен патос се разказваше как това е непостижимо, никой не си го представ€ше. —амо че, към днешна дата виждаме, че бюджетът на ¬арна е половин милиард. “ова е благодарение усили€та на всички нас. —ами да се хулим, да злословим...не бива.

¬ие всички излизате пред вашите избиратели, които са варненци. Ќ€ма варненец, който не би подкрепил това, което се случва днес в този град, на тази сеси€. » което дава перспектива. ¬иждате, че е налице едно ударно темпо на обновление на града. јз мисл€, че с днешното ви решение, ще затвърдим това темпо и ще го ускорим.

¬арна н€ма време за губене. ¬арна не е град, който заради политически търкани€ и прочие може да цикли и съм изключително благодарен на цели€ ќбщински съвет за днешната конструктивна работа. «ащото администраци€та с всичките и кривотии, е една от най-добрите. » не е мо€ оценка, а на вс€какви външни институции.  редитни€т рейтинг не си го определ€ме сами.  редитни€т ни рейтинг е национални€т и по-висок от него.

»ма едни спекулации по отношение на дълговете.  ато влезнах в мандат имахме 68 млн.лв. дългове. “ова б€ха дългове, за които хората в гол€ма част от залата не са отговорни. ƒа върнем предни€ състав на ќбщински€ съвет.  ъде са били тези 68 млн.лв., г-н √уцанов, лично ви питам, като съветник с дългогодишен стаж, в какво сме ги инвестирали? ƒа се обърнем и да посочим какво е направено - едно, две, три...

¬ момента уважаеми дами и господа ние гласуваме всеки един дълг с конкретната†цел, обект и стойност. ¬сичко се резюмира в спортни, училищни бази, детски градини, улична инфраструктура. ¬секи един от вас знае всеки един лев за какво се взема. Ќ€ма да връщаме лентата назад, задачата ни е да гледаме напред и обезпечим развитието на града. јз ще изл€за††с предложение, тъй като е видно, че тук има камери и всеки се опитва да се упражн€ва на микрофона. јми да ги закрием тогава комисиите? «ащо са? —лед като има съветници след всички дебати и обсъждани€ в рамките на тези комисии, накра€ н€кой да дойде и да каже, че не са обсъждани нещата. —ега боравим с два пъти и половина повече пари от 2013 г. и наша обща задача е да се оползотвор€т тези средства в интерес на развитието на града и всеки един варненец да ги усети! ≈то във "¬ладиславово" в четвърти микрорайон ц€лостно обнов€ване - това ще е добър пример как ще се движим оттук-нататък. ѕо отношение†на рехабилитаци€ на уличната мрежа бюджета е насочен изц€ло към малките улички.

«ащото с вашата подкрепа досега обновихме всички централни†булеварди и пътни артерии, които костваха огромни средства като инвестици€. ¬сички средства оттук-нататък ще са насочени към малките улици и паркоместата, междублоковите пространства, зоните†за отдих, зелените зони. ƒнес виждам една грижа от страна на ќбщински€ съвет, за ко€то съм благодарен. ≈дин такъв бюджет е изпитание. «а всички нас. ¬€рвам, че с тази споделена грижа ще се справим по начин, по който всеки наш съгражданин да види ефекта. ƒа си пожелаем ползотворна†и успешна година!", каза »ван ѕортних.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.02.2019 г.
0
 
 
√ол€ма баница, ще има лапаница ;)
Aнонимен
на 01.02.2019 г.
0
 
 
¬Џ¬ ћќћ≈Ќ“ј ¬ј–Ќј ≈ «јѕ–»Ћ»„јЋј Ќј Ћ”Ќ≈Ќ ѕ≈…«јЎ —Џ— “≈«» –ј« ќѕјЌ» ”Ћ»÷» Ѕ”Ћ≈¬ј–ƒ» !Ќј ≈ƒЌќ ћя—“ќ —≈  ќѕј≈ Ќјƒ–”√ќ —≈ «ј–ј¬я !» ¬—»„ ќ „яЋј ѕјЋј !¬—»„ ќ ≈ “ё–ЋЏќ √”¬≈„ !??
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
“ой управи булевардите, тръгна да управ€ малките улици!!! “олкова мръсна ¬арна, никога не е била рЯШ°
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
”ƒЏЋ∆»’ј ”ƒј–Ќќ“ќ ЋјѕјЌ≈ ¬Џ¬ варна
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
≈дна зелена градинка не остава, каква наглост да смениш ѕ”ѕ и да застроиш парк ћладост в бетонни жилищни сгради, тръгнал да се хвали
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
ќф писна ми , че все пари се дават за некачествени ремонти , фирми и т.н.т . Ќ€кой взема ,печели а ни лъже с качеството , бавно се работи . абе н€какъв ужас . Ќие сме потърпевшите на тази гнусна некадърност. повърн€ от нагли хора без мозък .
Aнонимен
на 30.01.2019 г.
0
 
 
„”ƒ≈—Ќј «ј√–»∆≈Ќќ—“ - —ЋјЅ ѕ–ќ‘≈—»ќЌјЋ»«Џћ - Ќ» ј ¬ј »Ќ∆≈Ќ≈–Ќќ-≈ ќЋќ√»„≈— ј ¬»«»я . . .
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёли 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
ѕърва лига, сезон 2019/2020
Ўахматни състезани€ сезон 2016/2017
ѕи€н испанец открадна такси, спретна си рали из —лънчев бр€г и Ќесебър и катастрофира
јфриканска чума във ¬арненско
“¬ и шоу сезон 2018/2019
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: