Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Приеха рекордния бюджет! Кметът: Варна няма време за губене, налице е едно ударно темпо на обновление на града
Автор: Пламена Николова 13:28 / 30.01.2019Коментари (8)12973
©
С 36 гласа "за", 6 "против" и 1 "въздържал се" Общинският съвет на Варна гласува бюджета на морската столица за 2019 г., който е в размер на 497 625 000 лв. – с близо 104 млн. лв. по-голяма от първоначално заложените средства миналата година, предаде репортер на Varna24.bg.

Ето какво каза кметът на Варна след гласуваното решение:

"Уважаеми общински съветници, дами и господа, на първо място бих искал да благодаря за това, че след конструктивен дебат, след много комисии, стигнахме до една макрорамка на бюджета, за която няма кой да отрече, че е рекордна за града ни.

Спомнете си през 2013 г., когато говорихме, че 200 млн.лв. са фантастика за Варна. И тогава с огромен патос се разказваше как това е непостижимо, никой не си го представяше. Само че, към днешна дата виждаме, че бюджетът на Варна е половин милиард. Това е благодарение усилията на всички нас. Сами да се хулим, да злословим...не бива.

Вие всички излизате пред вашите избиратели, които са варненци. Няма варненец, който не би подкрепил това, което се случва днес в този град, на тази сесия. И което дава перспектива. Виждате, че е налице едно ударно темпо на обновление на града. Аз мисля, че с днешното ви решение, ще затвърдим това темпо и ще го ускорим.

Варна няма време за губене. Варна не е град, който заради политически търкания и прочие може да цикли и съм изключително благодарен на целия Общински съвет за днешната конструктивна работа. Защото администрацията с всичките и кривотии, е една от най-добрите. И не е моя оценка, а на всякакви външни институции. Кредитният рейтинг не си го определяме сами. Кредитният ни рейтинг е националният и по-висок от него.

Има едни спекулации по отношение на дълговете. Като влезнах в мандат имахме 68 млн.лв. дългове. Това бяха дългове, за които хората в голяма част от залата не са отговорни. Да върнем предния състав на Общинския съвет. Къде са били тези 68 млн.лв., г-н Гуцанов, лично ви питам, като съветник с дългогодишен стаж, в какво сме ги инвестирали? Да се обърнем и да посочим какво е направено - едно, две, три...

В момента уважаеми дами и господа ние гласуваме всеки един дълг с конкретната цел, обект и стойност. Всичко се резюмира в спортни, училищни бази, детски градини, улична инфраструктура. Всеки един от вас знае всеки един лев за какво се взема. Няма да връщаме лентата назад, задачата ни е да гледаме напред и обезпечим развитието на града. Аз ще изляза  с предложение, тъй като е видно, че тук има камери и всеки се опитва да се упражнява на микрофона. Ами да ги закрием тогава комисиите? Защо са? След като има съветници след всички дебати и обсъждания в рамките на тези комисии, накрая някой да дойде и да каже, че не са обсъждани нещата. Сега боравим с два пъти и половина повече пари от 2013 г. и наша обща задача е да се оползотворят тези средства в интерес на развитието на града и всеки един варненец да ги усети! Ето във "Владиславово" в четвърти микрорайон цялостно обновяване - това ще е добър пример как ще се движим оттук-нататък. По отношение на рехабилитация на уличната мрежа бюджета е насочен изцяло към малките улички.

Защото с вашата подкрепа досега обновихме всички централни булеварди и пътни артерии, които костваха огромни средства като инвестиция. Всички средства оттук-нататък ще са насочени към малките улици и паркоместата, междублоковите пространства, зоните за отдих, зелените зони. Днес виждам една грижа от страна на Общинския съвет, за която съм благодарен. Един такъв бюджет е изпитание. За всички нас. Вярвам, че с тази споделена грижа ще се справим по начин, по който всеки наш съгражданин да види ефекта. Да си пожелаем ползотворна и успешна година!", каза Иван Портних.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.02.2019 г.
0
 
 
Голяма баница, ще има лапаница ;)
Aнонимен
на 01.02.2019 г.
0
 
 
ВЪВ МОМЕНТА ВАРНА Е ЗАПРИЛИЧАЛА НА ЛУНЕН ПЕЙЗАШ СЪС ТЕЗИ РАЗКОПАНИ УЛИЦИ БУЛЕВАРДИ !НА ЕДНО МЯСТО СЕ КОПАЕ НАДРУГО СЕ ЗАРАВЯ !И ВСИЧКО ЧЯЛА ПАЛА !ВСИЧКО Е ТЮРЛЪО ГУВЕЧ !??
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
Той управи булевардите, тръгна да управя малките улици!!! Толкова мръсна Варна, никога не е била рџ?Ў
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
УДЪЛЖИХА УДАРНОТО ЛАПАНЕ ВЪВ варна
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
Една зелена градинка не остава, каква наглост да смениш ПУП и да застроиш парк Младост в бетонни жилищни сгради, тръгнал да се хвали
Aнонимен
на 31.01.2019 г.
0
 
 
Оф писна ми , че все пари се дават за некачествени ремонти , фирми и т.н.т . Някой взема ,печели а ни лъже с качеството , бавно се работи . абе някакъв ужас . Ние сме потърпевшите на тази гнусна некадърност. повърня от нагли хора без мозък .
Aнонимен
на 30.01.2019 г.
0
 
 
ЧУДЕСНА ЗАГРИЖЕНОСТ - СЛАБ ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ - НИКАКВА ИНЖЕНЕРНО-ЕКОЛОГИЧЕСКА ВИЗИЯ . . .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Лято 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Поскъпване на хранителните продукти
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: