Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Приключи 16-месечен доброволчески проект към програма Еразъм
Автор: Екип Varna24.bg 16:30 / 26.07.2018Коментари (0)1760
©
Приключи 16-месечен проект  по Европейска доброволческа служба на Сдружение “ЗА ТЕБ" “Приготви се! Варна Европейска Младежка Столица 2017!".

Проектът беше обмен между Франция, Испания, Латвия, Литва, Полша, Португалия, Германия, Норвегия, Русия и  България. 14 чуждестранни младежи, които участваха в дългосрочна доброволческа служба във Варна, България, а един младеж замина за Русия. Основните теми на проекта бяха творчество и култура, работа с младежи и достъп за хора в неравностойно положение.

Местните партньори, които посрещнаха чуждестранните доброволци в проекта са Алианс Франсез Варна, Икономически университет Варна, Фондация СОС Семейства в риск, сдружение "Варна - Европейска младежка столица", ХАЛЕ 3, а двама от доброволците се присъединиха към екипа на сдружение “ЗА ТЕБ".

Освен работните задачи, които доброволците имаха в своите посрещащи организации, те се включиха в подготовката и провеждането и в редица други планирани дейности: разнообразни младежки и спортни събития, междукултурни вечери, презентации, както и информационни кампании за възможностите за младежка мобилност по програма Еразъм+. Тези занимания повишиха осведомеността и разбирането за други култури и страни, и стимулираха доброволците да  участват активно в обществения живот и да развият чувство за европейско гражданство и идентичност.

Целта на проекта беше да спомогне за придобиването на умения и компетенции от младежите с оглед на тяхното личностно развитие и пригодност за успешна реализация. Основните похвати на работа бяха методи от неформалното образование като работа в екип, обучение по двойки, участие в неформални обучения, учене чрез правене, ролеви игри, дискусии, презентации, работни срещи и посещения. “Приготви се! Варна ЕМС 2017!" допринесе и за развитието на толерантността и разбирането на различията, както и позитивната осведоменост за другите култури на обществото като цяло и накара и младите варненци (а и не само) да се замислят за своята роля в Европа сега и утре.

Благодарение на “Приготви се! Варна ЕМС 2017!" организациите и гражданите на Варна се запознаха с програма Еразъм+ и възможностите за обучения и  мобилности в чужбина, които тя дава. Проектът отвори нови дългосрочни перспективи за сътрудничество и инициативи в областта и привлече нови участници в програмата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (391) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1603) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: