Приключи подмяната на настилката пред Община Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
15:51 / 15.03.2016
3254
Приключи ремонтът по подмяна на тротоарните плочи пред сградата на Община Варна, видя репортер на Varna24.bg.

Не е ясно само защо пешеходното пространство между ул. "Братя Миладинови" и сградата на местната администрация е посипано с пясък като след пустинна буря.  

По време на ремонта бяха поставени нови плочи, а фугите между тях бяха запълнени със старите павета.

Неотдавна от Община Варна съобщиха, че общо 25 дка (25 242 кв. м) асфалтови и тротоарни настилки на територията на община Варна ще бъдат отремонтирани.

Най-много площи ще бъдат възобновени в "Приморски" - 6 218 кв. м, следвани от "Младост" - 5 215 кв. м, "Одесос" - 3 994 кв. м., "Вл. Варненчик" и "Аспарухово" по 3 000 кв. м. и останалите близо 3800 кв. м. - в селата Тополи, Звездица, Каменар, Константиново и Казашко.

Основните направления, по които се работи, са бул. "Васил Левски", бул. "Ян Палах", ул. "Хр. Смирненски", бул. "Ген. Колев", бул. "Чаталджа", ул. "Мир", бул. "Приморски", ул. "Девня", ул. "Козлодуй", ул. "Пискюлиев", ул. "Патриарх Евтимий", бул. "Съборни" и други главни и второстепенни булеварди и улици.

Непосредствено след старта на ремонта пред Общината бе премахната и култовата за Варна грамада в памет на Пламен Горанов. 

От администрацията съобщиха, че камъните се пазят в склад на общинско предприятие и след решение на Общинския съвет в града ще стане ясно дали те ще бъдат възстановени под някаква нова естетична форма на същото или друго място в града.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).