Приключи тематичната проверка за сметопочистването във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:58 / 28.11.2016
953
Приключи тематичната проверка за чистотата на населените места, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Акцията бе в периода юли - октомври 2016 г. Извършени са общо 26 проверки на сметосъбирането и сметоизвозването във Варна, областта и курортните комплекси.

Изводите са, че тези дейности, както и ДДД-обработката на зелените площи, се извършват съгласно сключени договори от общинските администрации с различни фирми. В договорите има фиксирани периоди на сметосъбиране и сметопочистване.
Местата за поставяне на контейнери/бобъри се определят от еколозите на съответните общини и райони.

Във Варна и курортните комплекси сметосъбирането и сметоизвозването е всекидневно. В по-големите населени места на областта - два пъти седмично, а в по-малките населени места и селата - един път седмично. Периодът за извозване на отпадъците е един и същ за четирите сезона на годината.

Събраните битови и строителни отпадъци се извозват в регионалните депа на Провадия, с. Въглен, община Аксаково и в завода за обработка на твърди отпадъци в с. Езерово, община Белослав, съобщават още от РЗИ - Варна.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).