Приключва ремонтът на училище "Васил Левски" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:05 / 24.01.2020
1329
Приключи укрепването на сградата на Начално училище "Васил Левски" във варненския квартал "Аспарухово". В момента се доизгражда покривната конструкция, извършват се и довършителни дейности, съобщава БНТ.

Училището е построено преди 9 години. През 2018-а обаче две експертизи доказаха, че сградата е опасна, което наложи укрепването й. Децата посещават други учебни заведения.

  

Сградата на училище "Васил Левски" е построена от пловдивската фирма "Стоянстрой". Заради лошото изпълнение, след дълги съдебни битки общината възложи ремонта на друга фирма. Според специалистите, сградата е била с нестабилна конструкция и лоша хидроизолация.

Георги Вецев - ръководител на фирмата-изпълнител коментира: "45 тона са вложени, за да укрепят сградата във всички посоки. Това е предписание на конструкторите. Отделно на това имаше и работа с високоякостни бетони за допълнително укрепване на сградата. Сградата вече има и нова мълниезащитна система. Готова е изолацията, мазилката. Сменени са дограмите на сградата. Направен е чисто нов покрив".

Всеки месец родителите получават информация ремонтните дейности в училището.

Инж. Галя Делчева - гл. експерт в Дирекция "Образование и младежки дейности" допълва: "Всичко, което беше като скрита картинка, вече ни е ясно, зад гърба ни. Родителите могат да са спокойни за децата, които ще учат тук".

Ремонтът на сградата ще приключи през май, а децата ще се върнат в класните стаи през новата учебна година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).