Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Приморски" празнува с голям концерт
Автор: Стоян Маджиров 11:12 / 10.06.2019Коментари (0)1906
©
Най-многолюдният и най-големият по територия район на Варна, "Приморски", ще подари за седми път на жители, приятели и гости, концерт по повод своя празник на 10 юни.

През последната една година районът продължи динамично да променя облика си. Факт са редица инфраструктурни обекти – бул. "Левски", бул."Цар Борис Трети", ул. "Капитан Рончевски", част от ул. "Студентска", част от бул. "Осми Приморски полк". 

Със средства от оперативна програма "Региони в растеж 2014 – 2020“ беше обновен и подобрена енергийната ефективност  на сградния фонд на Средно училище "Найден Геров“ и филиала на Детска градина "Ян Бибиян",в процес на изпълнение са ремонтните дейности в  Основно училище "Стефан Караджа“.  Тази година ще отвори врати новата сграда на Детска градина “Иглика" във "Виница". 

Бяха изградени 3 нови площадки за игра на открито.В допълнение, в годината, в която Варна е Европейска столица на спорта, в района ще бъдат открити спортен комплекс на ул. "Студентска" и Парк със спортни съоръжения за занимания на открито на ул. "Албатрос" в кв. "Виница".

Жителите и гостите на "Приморски" и тази година ще се радват не само на добре поддържана но и постоянно обновявана зелена система. Близо 300 са новозасадените дървета и повече от 6000 нискостеблените храсти с укрепващо и декоративно предназначение. Двойно повече са зацветените площи – през 2019 - та те ще достигнат 3000 квадратни метра. 

Постигнатото и постоянната работа за по-добро взаимодействие между граждани, администрация и различни обществени и държавни институции спомагат не само за разбиране на проблемите, но и за тяхното решаване.

И на 10 юни сред неповторимата атмосфера на Летния театър нека заедно съпреживеем празника на район "Приморски" като се насладим на  изпълненията на:  Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България, Гайдарския  оркестър "Диньо Маринов“ при Народно читалище "Васил Левски – 1945“, народната певица Иванка Друмева, младото певческо дарование София Иванова и артист солиста на Варненската опера Арсений Арсов, Сборната балетна формация  при Националното училище по изкуствата  "Добри Христов“ – Варна, Детския фолклорен ансамбъл "Българче" при Общински детски комплекс, Фолклорния ансамбъл "Варна“, Детското шлагерно студио "ДА" и специалния гост Орлин Павлов, съобщават организаторите.

Вход свободен, стартът на концерта е в 18 ч.!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: