Природозащитници на протест срещу условията в кучкарника

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
09:54 / 13.01.2017
1823
В 11,00 часа пред общината във Варна ще се проведе протест срещу условията в Приюта за безстопанствени животни в Каменар.

"Зимата отново изненада приюта.... Въпреки усилията на доброволци и служители, кучетата бедстват! Време е да кажем стига!", се посочва в поканата за събитието, съобщава Дарик. Демонстрацията се организира от Фейсбук групата "Зоополиция-Варна".

Според членове на групата, във всички клетки на кучкарника има сняг, а животните студуват. Заради ниските температури се налага на животните да се сипва вода по няколко пъти на ден.

На появилите се преди няколко дни информации, че условията в приюта не са добри, от Община Варна заявиха, че всички животни в общинския приют за безстопанствени кучета са живи и здрави, хранят се по два пъти на ден, осигурена им е вода. Освен това на част от животните се прилага общоукрепваща терапия. Осигурени са топли постелки в дървените колиби на четириногите, чийто брой в момента е 102. Повече от 15 доброволци помагат ежедневно на служителите от кучкарника.

В събота от 11,00 часа пък от Фейсбук групата "Доброволци към Общински приют за безстопанствени кучета - Каменар, Варна" организират първата за годината акция при "агресивните".

"Нашите опашатковци ще Ви очакват с нетърпение, за да получат малко внимание и любов. В замяна ще Ви дарят с много целувки и усмивки. Ще се опитаме да съчетаем разходката с нещо полезно. Все още има сняг в клетките, така че ще помолим всички да си носят лопати, за да успеем с Ваша помощ да изкараме и останалия сняг. Ако желаете да донесете нещо със себе си може да вземете непотребни стари дрехи и парцали, които да постелем в колибките им. Храна не е необходимо да носите и напомняме, че храненето на животни от външни лица в приюта е забранено", се посочва в поканата.

Уточнява се, че влизането по клетките ще става само в присъствието на старши доброволец.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).