Природозащитници от Варна излизат на протест срещу "тричането" на кучета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:40 / 15.02.2017
1080
Мирен протест срещу "тричането" на кучета организира варненска фондация за защита правата на животните, съобщава Дарик. Протестът е насрочен за 27 февруари в бургаското село Бродилово, където се провежда обичаят "тричане". 

Той представлява хвърляне на кучета във вода посредством въжета и два кола. Изпълнява се от ергените и мъжете, които връзват двойно въже с примка по средата на два дълги кола и в тази примка поставят кучето. Коловете са приведени един към друг и допрени в горния си край. При рязкото им изправяне, кучето се завърта във въздуха с голяма скорост и накрая пада в предварително изкопан трап с вода или в речен вир.

Екипът на фондация "Лъки Хънт" (Lucky Hunt), начело с основателя й Светлана Хънт, намират провеждането на този обичай за крайно жестоко и неприемливо за общество в 21-ви век. Целта на мирното събиране в Бродилово е да не се позволи традиционното и варварско провеждане на обичая, а да се почете празникът заедно с местните жители като се използват символично кучета кукли.

Заради любовта си към животните Светлана Хънт е наричана българската Бриджит Бардо. Тя е американска гражданка, родена в Киев през декември 1969 г. Емигрира със семейството си в САЩ през 1975 г.Завършила е престижния институт Cordon Bleu Culinary във Франция и е добре познато лице от първите редици на Седмицата на модата в Париж. С повече от 30 000 последователи в социалната мрежа Инстаграм, тя всекидневно споделя за своите пътувания и социални дейности. Въпреки това, работата на живота й е като активист за правата на животните.

Хънт и нейният съпруг (успешен белгийски бизнес предприемач) притежават уникален природен резорт в Sequoia Natural Park California, познат като Silver City Mountain Resort.Там те работят върху своите проекти, за да разпространяват любовта към природата и животните, грижата за местните черни мечки, както и да промотират био устойчивостта с възобновяема енергия. Светлана има 3 деца и живее едновременно в България, Франция и Калифорния.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).