Природозащитник: Приютът за бездомни кучета в Каменар е център за източване на средства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:46 / 30.12.2014
1253
Заинтересованите държавни и общински институции не желаят да работим и да извършваме мероприятия. Това заяви Мария Радулова, природозащитник. Тя посочи, че периодично е необходимо да се разгласява и да се правят събирания в Общината за ограмотяване на хората.

"Те се крият. Крият се защото на тях им е по-удачно до си работят там нещо. Направили един приют за кучета и мислят, че проблемът е решен. Това е един център за източване на средства. В момента приюта се води към дирекция "Обществен ред и сигурност". Той не е обособен като отделно предприятие, и когато аз исках достъп до информация за бюджета им за тази дейност, ми отговориха от приюта в Каменар, че бюджетът им с дирекция "Обществен ред и сигурност" е общ. Но какво установих аз. Когато подадох искане до председателя на Общинския съвет дали е гласуван бюджет за тази дейност, ми отговориха: да и ми изпратиха разпечатка на бюджета за 2013 и 2014 година, в което влиза и ремонти на приюта, разширяване, подобряване на условията за живот и други", каза Мария Радулова.

Тя добави, че в същото време се пишат някакви средства, те потъват някъде и нищо глобално не се прави.

"Не се работи с обществото, не се работи съвместно. Тези държавни институции за какво ги избираме, нали трябва да ограмотяват хората, да правят събирания и нас да ни канят и ние ще участваме, защото искаме да кажем няколко думи за проблема", допълни още Мария Радулова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).