Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Присъда за затворник, продавал наркотици и тютюн без бандерол в общежитието в Разделна
Автор: Пламена Николова 14:10 / 07.04.2021Коментари (0)1521
©
Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 55-годишния Красимир К., с което той се признава за виновен в извършването на три престъпления, съобщиха от пресслужбата на съда.

През септември 2019г. Красимир К. търпял наказание "лишаване от свобода“ в затворническо общежитие "Разделна" край Варна. Работел на външни обекти, където не бил охраняван. Използвайки тази възможност, той се отклонявал и се снабдявал с наркотични вещества - хероин и марихуана. По същата схема осигурявал и тютюн без бандерол. Принуждавал други затворници да внасят, укриват и разпространяват по негово нареждане наркотиците, а получите суми да вписват в тефтер. Целта била да няма следи, уличаващи го в престъпление.  За разпространението на наркотици в затворническото общежитие има повдигнато обвинение спрямо още един затворник.

На 27.09.2019 г. при рутинно претърсване в спалните помещения на затворническото общежитие, били иззети хероин, марихуана и метамфетамини. Открит бил и тефтера, където се отчитали продадените количества.

Тъй като спрямо Красимир К. не последвали действия от страна на затворническата администрация, той се успокоил и продължил с престъпната си дейност.

След поредното отклоняване от работния обект на 07.11.2019 г., той бил проследен и арестуван в землището на село Звездица. В управлявания от него автомобил били открити 1792 грама тютюн без бандерол на обща стойност 403,20 лева. От различни тайници на работния обект на Красимир К. и в неговото спално помещение били иззети хероин и марихуана. Общата стойност  на наркотичните вещества открити при двете претърсвания е 1183,53 лева.

Красимир К. се призна за виновен и че за периода 14.10.2019 год. - 28.10.2019 год. подбуждал към лъжесвидетелстване лишен от свобода, който бил натоварен да съхранява, разпространява и отчита наркотиците.

Красимир К. прие да търпи наказание "лишаване от свобода“ за срок от 3 години, при първоначален строг режим и глоба от 10 000 лева за държането и разпространението на наркотици. Санкцията за разпространение на акцизни стоки без бандерол е 10 месеца затвор, както и трикратния размер на пазарната цена на тютюна - 1209,60 лева. Лишаване от свобода за 11 месеца е наказанието за подбудителството към лъжесвидетелстване. Красимир К. ще изтърпи едно общо наказание, а именно най- тежкото измежду определените за отделните престъпления – 3 години затвор при първоначален "строг“ режим и 10 000 глоба.

Одобреното от Варненски окръжен съд споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Съдебното следствие спрямо другия подсъдим продължава.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: