Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Присъди за подсъдимите по делото за опит за убийство в дискотека Гетсби
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 14.06.2021Коментари (0)3280
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд призна за виновен подсъдимия Галин М. за това, че на 28.01.2018 г. по хулигански подбуди се опитал умишлено да умъртви охранител на дискотека Гетсби, съобщиха от пресслужбата на институцията. Деянието, представляващо опасен рецидив, е останало недовършено поради независещи от дееца причини. 39-годишният мъж беше оправдан по първоначално повдигнатото обвинение, деянието да е извършено в съучастие с Кристиан Т. Наказанието, което съдът определи на Галин М. е 7 години и 6 месеца "лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Той беше осъден да заплати сумата от 35 000 лв. на пострадалия, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в причинени болки и страдание в следствие на деликта. Сумата следва да бъде платена ведно със законната лихва, считано от датата на деянието до окончателното и́ изплащане. Съдът отхвърли гражданския иск в останалата му част до 80 000 лева като недоказан и не прие прокурорската теза, че деянието е довършено, макар да не са настъпили предвидените в закона и исканите от дееца общественоопасни последици от престъплението.

Другият подсъдим по делото Кристиан Т.,  беше признат за виновен от съда, че като непълнолетен, но разбиращ свойството и значението на извършеното и ръководещ постъпките си, извършил непристойни действия, отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост. Според съдебният състав, с извършеното тогава 16-годишният грубо нарушил обществения ред, като е изразил явно неуважение към обществото. Вече 20 годишният младеж ще търпи максимално предвиденото наказание за това престъпление от 2 години "лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване. Варненски окръжен съд групира присъдата с други две, наложени от Районен съд – Варна и определи общо за изтърпяване 2 години затвор. Към днешната присъда беше присъединено и наказанието "обществено порицание“ наложено с присъда районния съд в града.

Кристиан Т. беше признат за невинен от съда, че в съучастие като извършител с Галин М. е направил опит умишлено и по хулигански подбуди да умъртви бодигарда на дискотеката. Петчленният съдебен състав отхвърли и предявения срещу него  граждански иск за обезщетение за претърпени от Армен Ал. неимуществени вреди, изразяващи се причинени болки и страдание в следствие на деянието, като недоказан.

И на двамата подсъдими ще бъде приспаднато времето, в което са били задържани в изпълнение на мерки за неотклонение "задържане под стража“ и "домашен арест“.

Обвинителният акт по делото беше внесен през септември 2018г. След няколко заседания последва отвеждане на прокурора  и съдебния състав, което наложи започване на делото отначало през лятото на 2019 г. По наказателното производство са проведени общо над 250 заседания. От тях 32 са били откритите, като в тях 22 пъти съдебният състав е разглеждал искания на подсъдимите за изменение на мерките им за неотклонение. Седемнайсет от заседанията са били отсрочвани по различни причини. По време на съдебната фаза за изясняване на обективната истина беше извършен следствен експеримент, назначавани бяха множество експертизи и бяха гледани записи от видеокамерите в клуба.

Присъдите на двамата подсъдими не са окончателни и могат да бъдат протестирани или обжалвани пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.



Още по темата: общо новини по темата: 28
17.03.2022 »
24.06.2021 »
28.05.2020 »
08.05.2020 »
23.08.2019 »
22.08.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: