Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Притеснителна статистика: Все повече шофьори във Варна сядат зад волана пияни или дрогирани
Автор: Пламена Николова 16:10 / 15.09.2021Коментари (0)2753
©
Сериозно е увеличението на заловените във Варна и областта водачи на автомобили, седнали да шофират след употреба на алкохол или наркотични вещества. Това заяви днес главен инспектор Петко Камбуров - началник сектор "Пътна полиция" – Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Той посочи, че именно поради тази причина са и масираните проверки от страна на пътна полиция, с фокус залавяне на пияни или дрогирани шофьори.

"В последния месец имаме три случая на заловени водачи, които са с концентрация над 4 промила в кръвта. Дори последният случай е от изминалото денонощие, който е бил на територията на 4 РУП", каза още гл. инспектор Петко Камбуров.

По отношение на множеството сигнали в социалните мрежи, че деца от Варна се включват в опасно предизвикателство, при което изкачат пред автомобилите или лягат на пешеходните пътеки, началникът на КАТ в морската столица заяви, че вече има получени сигнали.

"Най-честите сигнали са в кв. "Аспарухово". За целта непрекъснато се правят инструктажи на всички екипи, не само на тези от пътна полиция. Полицаите са инструктирани ако забележат лица, които стоят продължително време до пътното платно или такива с по-буйно поведение да ги изведат и предадат на родителите им", разясни гл. инспектор Камбуров. Той уточни, че към момента няма регистрирани тежки инциденти, следствие на предизвикателството, в което са се впуснали децата.

Днес комисар Илиян Илиев – началник на отдел "Охранителна полиция" при ОД на МВР – Варна и началникът на сектор "Пътна полиция" – гл. инспектор Петко Камбуров анонсираха предстоящата дейност свързана с детската пътна безопасност: В периода септември – октомври се провежда традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!", предаде репортер на ... По този повод седмицата от 15 до 22 септември преминава под надслов "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!".

Денят на превенцията – 21 септември е обявен от министъра на вътрешните работи за Ден без загинали на пътя и ще се проведе в контекста на Дните на безопасността на пътя на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на пътна полиция. В тази връзка от служители на Пътна полиция, съвместно с представители на Община Варна и кметствата, в районите на всички учебни заведения, се извършва оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветление, предпазните огради, обезопасеността на входовете им.

Комисар Илиев добави, че са планирани специализирани полицейски операции в питейни и увеселителни заведения, с цел недопускане присъствието на малолетни  и непълнолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи изделия на деца. Планиран е контрол на търговските обекти в близост до детски и учебни заведения за недопускане продажбата на забранени изделия. При необходимост ще се съставят предупредителни протоколи на нарушителите. Полицейските наряди ще имат за задача и да следят за продажбата на наркотични вещества в районите на училищата.

В първия учебен ден и по време на Седмицата за превенция на детската пътна безопасност при присъствено обучение и при спазване на противоепидемичните мерки ще се проведат беседи с първокласниците и техните родители за рисковете при тежки пътни произшествия с участието на деца. Ще се акцентира върху опасните зони, пешеходни преходи и кръстовища. Служителите, подпомагащи пътното движение, ще регулират трафика на автомобили и пешеходци, с цел осигуряване на безопасното пресичане на децата и техните придружители.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Зърнената сделка
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (395) 13%
Не се справи (578) 19%
Пълна трагедия (1616) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: