Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Приятел на диджея с коронавирус от Варна: Дори мен не предупреди след завръщането си, брах ядове в Инфекциозното
Автор: Пламена Николова 17:39 / 20.03.2020Коментари (9)22340
© Фейсбук
Приятел на първия болен с коронавирус от Варна, диджеят Стелиян,  сподели за Varna24.bg разочарованието си от факта, че дори той не е бил предупреден за заразата, която носи със себе мъжът, завърнал се от Италия. След като научил за случилото се, младият мъж сам сигнализирал, че е бил контактен и бил настанен  в съседна стая в Инфекциозно отделение, където до днес е под карантина. Направени са му три проби, които са отрицателни и очаква да бъде изписан.  

Както вече стана известно, Стилиян се е завърнал от сватба в Испания, където е бил ангажиран като диджей. По време на събитието е присъствала и майката на булката,  която се оказва заразена с коронавирус.  Стилиян приключва с ангажимента си и се качва на самолет до София, а от там пътува и с влак до Варна.  На отиване, той е пътувал до Бергамо, Италия, където е епицентъра на заразата. По думите на д-р Янка Драганова , директор Дирекция НЗБ към РЗИ- Варна, той сам е отишъл в Клиниката по Инфекциозни болести.

Наскоро диджеят демонстрира във видео от болничната стая завидно добро настроение. Не могат да се похвалят с такова обаче хората, с които е контактувал.

Ето коментара на Веселин Марков, който е в изолация вече 4 дни в Клиниката по Инфекциозни болести към УМБАЛ“Св. Марина“- Варна. Разказът му публикуваме без редакторска намеса:

"Абсурдът наречен инфекциозно отделение! Още при влизането изпадаш в шок от мизерните условия. Но още по-шокиращо е липсата на каквито и да е средства за собствена дезинфекция! Няма дори сапун!!! Другият абсурд е храненето. То на практика се осъществява по следният начин-звъниш на доставки и ти носят!?

В тази ситуация на извънредно положение си вкарваш храна от което си искаш заведение срещу телефонно обаждане. Каква надеждна защита само! И тук стигаме до екипа! Съвестни, свестни хора, които обаче, нямат подготовка за такъв вид силно заразен агент.

Пробите-гърлен и носов секрет, доколкото разбрах, трябва да са добре натрити дори и близо до гърлото и дълбоко в носоглътката, но при мен едвам ме докосваха. С тази така описана картина, направо ми прилошава, когато си помисля, какво ще стане, когато станат много болните. Искам да подчертая, че не обвинявам персонала на инфекциозно отделение. Те са съвестни, работещи хора.

Обвинявам системата или по-точно липсата на такава! Обвинявам отговорните за тази мизерия. Тези хора имат нужда от специализирано обучение, как се работи в моменти на висок риск, като този. Въпросът е, имат ли такова?! Да не говорим за приятелчето ми, което си пее и се весели в съседната стая, очевидно без да си дава и грам сметка на какво подложи толкова хора. Не бъдете като него! Бъдете дисциплинирани и отговорни, за да се справим с това предизвикателство и да оцелеем! Бъдете здрави!", сподели Веселин.  

Младият мъж няма никакви оплаквания. Твърди, че желае да се вземат мерки, които да предпазят хората в трудно положение като неговото. Веселин заяви още, че след като изтече карантината му, желае да стане доброволец и да се включи в овладяването на ситуацията, помагайки на хора, които са в нужда.



Още по темата: общо новини по темата: 14906
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В София на летището нали имат термокамери? Нали уж проверяват всеки пристигнал. От София до Варна се прибира с влак, бил е сам в купето. Отива във Военна болница, но от там го изпращат в Св. Марина.
Aнонимен
на 21.03.2020 г.
0
 
 
къде са сега всички медии, които изкараха бат Стельо жертва???
0
 
 
Не е директно,а след като се е почувствал зле,поне аз така прочетох
0
 
 
Е, нали директно бил отишъл в болницата? И да може и той да има пари да си поръчва храна, ама не всеки има! Отват, егоизъм и несъобразителност! Ако е вярно написаното в медията, то вече не знаем на какво да вярваме.
0
 
 
Като оздравееш му тегли един бой на тоя непукист
Aнонимен
на 20.03.2020 г.
0
 
 
Пуснали са го. Въпроса е защо не е седял 14 дни в карантина? Защо са го пуснали след 5? (?????) Кой ги взема тия решения и защо?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: