Приятели и роднини на убития балетист се събраха пред Апелативния съд, борят се за максимална присъда

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (0)
10:53 / 17.05.2019
3178
Приятели и роднини на убития варненски балетист Мартин Чикалов се събраха пред сградата на Апелативния съд във Варна, предаде репортер на Varna24.bg. Поводът е гледането на жалбата на подсъдимия Петър Здравков.

Припомняме, че състав на Варненския апелативен съд ще разгледа жалбата на подсъдимия Петър Здравков, срещу 6-годишна присъда на Окръжен съд – Варна. Първата съдебна инстанция призна вината му затова, че на 10 септември миналата година във Варна, при управление на лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, превишил разрешената скорост за движение в населено място и по непредпазливост причинил смъртта на Мартин Чикалов. Подсъдимият не само избягал от местопроизшествието, но е управлявал автомобила без да има необходимата правоспособност и след употреба на кокаин и канабис.

На 10 септември м.г., неправоспособният Петър шофирал по бул. "Приморски“, със 114,6 км в час, а в момента на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час. Смъртта на Мартин е следствие от тежка черепно-мозъчна травма. След пътнотранспортното произшествие Петър напуснал мястото и се укрил от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си. Веднага бил обявен за общодържавно издирване, а на следващия ден след разговор с адвокат той се явил в ОД на МВР.

"Вярвам, че едно силно общество може да промени ситуацията, в която се намираме. Борим се за максимална присъда, като знак към обществото, че не толерираме такова убийство. Дошли сме през работно време и трябва да се има предвид, че много от хората, които ни подкрепят нямат възможност да присъстват тук.", това каза Карина Илиева, приятелка на Мартин.

Вижте цялото видео с изказването на Карина.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (39):
11.02.2020 ВКС потвърди присъда от 7 години затвор за убиеца на балетиста Мартин
Чикалов
12.11.2019 Танцуват "Лебедово езеро“ в памет на Мартин Чикалов
26.06.2019 Увеличиха присъдата на Петър, който уби варненския балетист при тежко ПТП
17.05.2019 Убиецът на балетиста: Изключително много съжалявам, че отнех човешки живот
16.05.2019 Убиецът на балетиста във Варна обжалва присъдата си
14.12.2018 Протест тръгва от Общината днес
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).