Приютът за кучета вече има временен управител и ветеринар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:50 / 17.01.2014
1560
Временен управител на общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар вече е назначен. Постът поема Нели Георгиева, главен инспектор в дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред". Назначен е и ветеринарен лекар - д-р Татяна Мура.

Както съобщихме преди няколко дни - в приюта тече ремонт, с който община Варна ще изпълни предписанията на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), която е официалният контролен орган по спазване на разпоредбите на Закона за защита на животните.

Ремонтът на хале 1, за който са предвидени 24 000 лв., трябва да приключи най-късно до месец. Средствата са отпуснати за най-спешните дейности, описани като предписания на БАБХ . Ремонтът се извършва от ДЗЗД "Стройремонт". През 2012 г. дружеството спечели обществена поръчка за период до 2015 г. , с предмет на дейност "Изпълнение на строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, съоръжения и прилежащи към тях терени за нуждите на община Варна за район "Младост" и кметство Каменар".

Кучетата, които в момента пребивават в приюта, няма да бъдат пускани навън, остават там и ще бъдат отглеждани по всички изисквания на Закона за защита на животните.

До финализиране на ремонтните дейности нови животни няма да бъдат приемани, освен в случаи на възникнали инциденти с граждани. Според указанията на БАБХ кучетата не могат да напускат приюта, а достъпът до него за външни лица е ограничен до приключване на ремонта. След него ще продължи и работата по доброволческите инициативи на различните неправителствени организации.

Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
07.03.2014 Организираха работата на кучешкия приют в Каменар
27.01.2014 Кучета в приюта пред измръзване! Приютете животинка поне за дни
23.01.2014 Канят НПО-та на среща в Общината за бездомните кучета
16.01.2014 Варненски доброволци с много въпроси към местната власт заради кучкарника
14.01.2014 Започва ремонт на кучкарника в Каменар
14.01.2014 Animal Hope Varna: Спечелихме делото срещу Общината, вече може да храните бездомните животни
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).