Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Призовават съпругата на убития адвокат Петър Лупов по делото "Килърите"
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 25.01.2016Коментари (0)4704
© Varna24.bg
В следобедното заседание по делото на "килърите" Варненският апелативен съд разпита свидетеля Николай Стойнев. През пролетта на 2009 година той започнал работа в хижа "Вада" с хижаря Райчо Стойнев, който не му бил роднина, но били от едно село. Николай и Райчо стопанисвали заедно хижата. През лятото на същата година Янко Попов довел двама души в хижата, за които казал, че са майстори и които останали там известно време (10-15 дни). През този период Янко идвал в хижата, носил храна и на двамата мъже, доведени от него и разговорял с тях. Според свидетеля по-високият от двамата мъже се е казвал Георги. Припомняме, че според обвинението мъжете, извършили двете убийства - на адвоката Петър Лупов и на бизнесмена от Шумен Румен Рачев са пребивавали именно в хижа "Вада". Георги Трифонов и Владимир Филев са сочените за физическите извършители на показните убийствата. Доста време след това Николай видял във вестник снимките на двамата мъже, които били издирвани от органите на МВР за някакви престъпления. Свидетелят заяви, че не е виждал оръжия в хижата, а за Янко Попов знаел, че имал заведение, намиращо се на една от ски пистите в курорта "Боровец".

Варненският апелативен съд прочете и показанията на свидетеля, дадени пред съдия от Шуменския окръжен съд в хода на досъдебното производство. В тях се пресъздава времето, в което Янко Попов е довел и оставил двама мъже за 10-15 дни в хижа "Вада".

На финала на днешното заседание съдът се произнесе по исканията, направени в сутрешното заседание от подсъдимия Петър Стоянов и от защитата на Георги Вълев. Варненският апелативен съд не намери основание за изменение на мярката за неотклонение на подсъдимия Георги Вълев. От последното произнасяне на съда през септември миналата година, когато е било отказано на Вълев по-лека мярка за неотклонение до настоящия момент не са настъпили нови обстоятелства, които да го мотивират да промени в по-лека процесуалната му мярка за принуда. Що се отнася до искането на Петър Стоянов да бъде преместен до края на процеса в Затвора Варна, съдът намира, че правомощия за това има само МП и не може да разпореди такова действие.

Следващото съдебно заседание по наказателното дело срещу групата на "килърите" Варненският апелативен съд ще проведе на 12 февруари 2016 година в съдебната зала на ул. "Христо Смирненски" №19 до Затвора Варна. Тогава за показания пред съда е призована съпругата на убития адвокат Петър Лупов.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: