Пробация за 38-годишен, извършил кражба във Варна и близките села  

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:40 / 12.11.2021
838
Пробация за 38-годишен, извършил кражба във Варна и близките села. Районен съд – Варна одобри споразумение, с което наложи на подсъдимия наказание "пробация“ за срок от 6 месеца, при двете задължителни мерки - срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес, с периодичност 2 пъти седмично, съобщиха от пресслужбата на съда.

Самата кражба е осъществена при условия на продължавано престъпление, с четири отделни деяния, извършени през непродължителен период от време – от 12 декември 2018 г. до 10 май 2019 година. Престъплението е извършено чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, както и чрез използване на моторно превозно средство за придвижване. През горепосочения период, от три частни имота, собственост на различни лица, в две варненски села, подсъдимият отнел множество чужди движими вещи като мотофреза, строителни и пчеларски колички, фотоволтаичен панел, различни инструменти и посуда, включително пчелни кошери с пълни пчелни семейства. Вещите подсъдимият товарел в бус, като после някои от тях продавал, а други укривал. При четвъртия случай, от заложна къща във Варна, където бил редовен клиент, подсъдимият откраднал марков часовник.

Инкриминираното имущество е на обща стойност за над 3 200 лева. Впоследствие част от намерените у подсъдимия чужди вещи, с протокол за доброволно предаване, били върнати на потърпевшите.

38-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Към момента всички причинени от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалите собственици. Съдебният акт е окончателен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).