Проблем! Изпариха се кошчетата за отпадъци във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:34 / 20.02.2023
892
Новият летен туристически сезон вече чука на вратата, но с него във Варна пристига и много стар, дори вече брадясал проблем - липсата на кошчета за отпадъци по Крайбрежната алея, Приморския парк и пешеходните участъци в града.

За това сигнализира потребител на Фейсбук , видя Varna24.bg.

"Познайте колко кошчета има по алеята и колко хора минават? А по плажовете няма нито едно.", пише той.

Фотосите са направени вчера. Тогава Морската градина и Крайбрежната алея се "пукаха по шевовете". Стотици варненци и гости на града бяха излезли по алеите - за да се поклонят пред паметника на Апостола на свободата, а след това да се разходят в парка или да слязат до плажа, радвайки се на топлото и слънчево време, и трупайки Витамин Д.

Но хората пристигат "въоръжени" - кой с бутилка вода, кой с безалкохолно, сокче, кафе, закусчица, мокри кърпички... Все неща, които са жизненоважни за една няколко часова разходка в почивния неделен ден.

Но с това въоръжение пристига и един позабравен, заради зимата, проблем - липсата на кошчета, където съвестния гражданин да изхвърли отпадъка.

Така за кратко време няколкото кошчета, които буквално се броят на пръстите на едната ръка, разхвърляни от единия край на Морската до другия (чийто дължина е 5 километра в едната посока), се препълниха. Препълването доведе до нов проблем - гларусите започнаха своите набези срещу тях и в търсене на храна, разпиляха отпадъците в голям периметър.

А има ли човек, който да обича да се разхожда из отпадъци?!

От години Варна страда от няколко заболявания, единият от които е свързан със съдовете за отпадъци. Ту контейнерите преливат, ту липсват кошчета, ту някой ги краде, а последно преди месец, точно Varna24.bg сигнализира за случая, в който неизвестни лица счупиха чисто новите съдове за отпадъци по пешеходните централни варненски улици.

Или кошчетата и контейнерите трябва да са много тежки и много здрави (за да не изчезват безследно или да бъдат местени и крадени), или глобите да се вдигнат, но с натрупване, така че органите на реда да имат изгода от съставяне на повечко актове. Само когато се бръкне в джоба на българина, само тогава той започва лека-полека да спазва и нормите, и законите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).