Проблем с няколко плажа във Варна! Фирми отказват да сложат водно спасяване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:27 / 02.07.2017
1616
95 са неохраняемите плажове по Черноморието, повече от половината на юг. За тях ще трябва да се погрижат областните управители на Бургас, Варна и Добрич, съобщава bTV.

Те получиха общо 790 хил. лв. от правителството. Парите за наемане на спасители обаче идват твърде късно - процедурите са тромави.

Един от неохраняемите плажове е старият плаж на Сарафово. Той е в закътано заливче, което го прави предпочитан и от семейства с малки деца.

Спасители няма и на Северния плаж в Поморие, с много почивни бази край него.

От 57 неохраняеми плажа в Бургас областната управа ще се опита да намери спасители едва за пет. Сред тях и са екоплажовете Иракли и Корал.

"Ако направим процедура за всички плажове, тя ще ще приключи в средата на есента", казва областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Във Варна най-дивите, но и най-посещавани плажове са и най-проблемни.

"Карадере и Паша дере - там самите фирми, които извършват водно- спасителна дейност, и БЧК отказват да сложат водно спасяване, тъй като е много труден достъпът до плажа", коментира областният управител на Варна Стоян Пасев.

Километрите черен път се превръщат в пречка за линейките.

От Областната управа се надяват на компромис от Агенцията за обществени поръчки - да им позволи да наемат спасители с пряко договаряне.

Най-рано спасители, макар и само на някои от плажовете, могат да бъдат осигурени в средата на юли. Неусвоените пари трябва да бъдат върнати на държавата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).