Проблем след ремонта на "Трети март": Мантинела кара стотици да заобикалят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
11:20 / 04.05.2016
6549
Мантинела кара шофьори да заобикалят по пътя за дома си, изминавайки доста голямо разстояние. За този проблем, появил се след ремонта на бул."Трети март", сигнализира слушател на Дарик.

Преди завършилия преди дни ремонт на булеварда в частта му в кв. "Възраждане", там нямаше средна разделителна ивица и влизането в местността Кочмар ставаше безпроблемно. Сега обаче на живеещите и работещите там се налага да заобикалят, тъй като са лишени от нормален достъп до домовете си. Засегнатите са няколкостотин души, твърди Георги Шиков, който живее в Кочмар.

Хората, които живеят над кръстовището на бул."Трети март" и бул."Република" нямат нормален достъп ако идват от "Владиславово", нито откъм "Република".Единственият достъп остава по бул."Трети март" откъм ул ."Вяра". Идващите от "Владиславово" или от бул."Република" могат да направят обратен завой на кръстовището на бул."Трети март" с ул."Блян", което на практика е доста опасно, а ако сте с камион дори невъзможно, обясни Шиков. Той е на мнение, че транспортният проблем ще е пречка и за колите на Пожарната и Спешна помощ.

Според Шиков проектантите на ремонта са допуснали грешка. Има проект за път точно срещу бул."Република" и с който проектантите би трябвало също да се съобразят, защото точно това е решението на проблема, смята варненецът. Той и други засегнати жители на Кочмар предлагат да се направи вход с десетина метра път вдясно и проблема ще бъде решен до направата на бъдещия път от проекта.

Изпълнителите на ремонта не са довършили дори тротоара и хората от пешеходната пътека се налага да вървят по платното.

Вече има подадени жалби до кметство "Младост" и Общината. Стартирала е подписка на засегнатите. Ако не бъде обърнато внимание на техните искания, те се заканиха да протестират и дори да затворят за половин ден кръстовището с колите си.

Петър Гърбузов, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура" пое ангажимент да провери случая.


Виж коментарите (12)

Още по темата (29):
23.06.2016 Месеци след ремонта откриха официално бул. "Трети март"
03.05.2016 Паркирали возила спъват трафика по новия бул. "Трети март"
28.04.2016 Приключва ремонтът на бул. "Трети март"
26.04.2016 Пускат булевард "Трети март“ за Великден
06.04.2016 Пускат бул. "Трети март" до две седмици
04.04.2016 Удължават ремонта на бул. "Трети март" във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).