Проблеми очакват обгазения шеф на бензиностанцията в Блъсково след излизането му от болницата

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
10:11 / 06.06.2017
2698
Инспекцията по труда във Варна е констатирала множество нарушения на бензиностанцията във варненското село Блъсково, където едва не загинаха 20-годишен работник и неговият 30-годишен шеф. Това съобщи за Varna24.bg шефът на инспекцията по труда във Варна Иван Иванов. 

"Очакваме човекът да се възстанови, защото няма как да проверяваме някой, докато е в болницата. След излизането му от здравното заведение и възстановяването му ще започнем работа, тъй като вече са установени множество нарушения на този обект", каза Иванов. 

Както вече Varna24.bg съобщи двамата пострадали, които бяха отведени в безсъзнание във Военноморска болница във Варна, вече са стабилизирани. 20-годишният работник е освободен да си ходи у дома, а шефът му е преместен от реанимация в отделението по изгаряния. 

Припомняме, че инцидентът стана на 1 юни, когато младо момче, работещо на бензиностанцията влиза в цистерната да почиства. Младежът губи съзнание от изпаренията, а шефът му се спуска да помогне. Не след дълго обаче и той изпада в безпомощно състояние. 

Първоначално дойде информация от прокуратурата, че двамата мъже са загинали. По-късно от инстанцията се поправиха, че пострадалите са живи и отведени в болница. 

Иван Иванов заяви, че не може да каже какъв ще е размера на санкцията, докато не приключи разследването, но съобщи, че според Кодекса на труда и чл. 414, в случай, че се се докажат нарушения на злополучния обект, собственикът на бензиностанцията може да бъде санкциониран с глоба в размер между 1500 и 15 000 лева.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
05.06.2017 Младите мъже, пострадали в цистерната в Блъсково, са стабилизирани
01.06.2017 Погребаха приживе работниците в Блъсково, оказаха се живи!
01.06.2017 Трагедия! Работници загинаха на бензиностанция във Варненско
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).