Проблеми в Очна болница заради стар ехограф, Общината дава пари за нов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:05 / 27.04.2017
1033
В Очна болница преглеждат с близо 20-годишен ехограф. Влошеното състояние на апарата, който е технически и морално остарял, няколко пъти вече предизвиква проблемни ситуации. 

За това алармира управителят на здравното заведение д-р Руслан Тошев, съобщава Дарик. Пред съветниците от общинската комисия по здравеопазване той разкри, че нискокачествените и слабоинформативни образи от стария недигитален ехограф поставят под риск диагностичния процес.

Подобни случаи биха могли да доведат до финансови загуби за общинското здравно заведение при претенции на пациенти. Нешо повече - при нужда от подобно изследване лекарите в болницата насочват пациенти към конкурентни лечебни заведение. Това води до загуба на пациенти и авторитет, коментира още д-р Тошев.

По негово предложение съветниците решиха на Очна болница да бъдат отпуснати 30 000 лева от общинския бюджет за закупуване на нов А/В скан (очен ехограф), с който ще могат качествено да се изследват кръвоизливи в окото, отлепване на ретината и диагностика и проследяване на неврологични ендокринни заболявания, засягащи окото, и други заболявания.

Решението трябва да мине одобрение и от финансовата комисия, преди да бъде прието от Общинския съвет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).