Продават на таен търг култова сладкарница в центъра на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
14:47 / 22.02.2018
18159
Култовата сладкарница "Крамер" ще бъде продадена на таен търг от НАП-Варна, научи Varna24.bg.

В обявлението на приходната агенция се посочва, че се продава търговска сграда намираща се гр.Варна, ул.Марин Дринов №66, с площ 467.37кв.м, придобита с договор за покупко-продажба.

Първоначалната цена за обекта е 702 000 лева.

Огледът на имота ще се извършва всеки присъствен ден от 28.02.2018г. до 07.03.2018г., от 9:00ч. до 17:00ч., по местонахождение на имота.

Депозитът за участие в търга, в размер на 20 на сто от обявената начална продажна цена, или 140 400 лв., се внася по банков път.

Търговския обект е построен върху общинска земя с отстъпено право на строеж.

Припомняме, че преди време варненци подадоха сигнал до Varna24.bg, че сладкарницата е незаконна.

В писмо до медията ни беше съобщено следното:

"Благодат с привилегии, така може да се нарече случаят с незаконно построената сладкарница "Крамер" в центъра на морската столица, за който плащат всички варненци, а от финикийските облаги се възползва един търговец. Безочлив търговец, който стъпка по стъпка завладява общински терени, предвидени за зелени площи и спортни площадки за варненските деца и младежи. Така, вместо движение и здраве, децата получават торти в изобилие.

Тротоари наоколо също няма, но не защото общината не си е свършила работата, а защото същият търговец е решил, че са си негови. Това означава, че майките с колички, възрастните хора, както и всички граждани трябва или да влязат в сладкарницата, за да се почерпят или да вървят по уличнотоплатно между движещите се автомобили, защото тротоарите вече са заети с маси, за удобство и в полза на заведението.

Близо хиляда студента от МУ - Варна заеха отговорна гражданска позиция и предприеха действия срещу безобразията на намиращата се в непосредствена близост до централния вход на университета сладкарница. Младежите събраха подписка, която изпратиха до кмета на Варна г-н Иван Портних и до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов.

Искането им е компетентните органи от местната власт да предприемат незабавни мерки срещу незаконните обекти, които са построени върху терен, който още през 2010 г. е предвиден за озеленяване и елементи на градската инфраструктура - спортни и детски площадки."


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).