Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продават трева до училищата във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 30.03.2011Коментари (15)12864
© Varna24.bg
Край оградата на всяко едно варненско училище може да се купи марихуана. Дилърите идват на крака след предварителна заявка. Ако носят повече от поръчаното, изчакват край училището докато се намерят желаещи. Това заявиха служители от дирекцията на варненската полиция, които работят по линия на наркоразпространението в града.

Марихуаната се води най-леката възможна дрога, но употребата и разпространението й са забранени със закон у нас. Тревата е най-лесно достъпната дрога. Пазарът е голям, защото джойнт пушат предимно младежи. Според данните от Община Варна всеки втори ученик поне веднъж е пробвал. Всеки разчитал на дилъра си. А такъв може да е и ученик от съседния клас. Както при всяка изградена мрежа, така и в тази, имало ясна структура. Във Варна дилърите на едро от най-високо ниво били трима-четирима. Те си поделяли кварталите и зареждали със стока по-дребните под тях. Които от своя страна си имали свои хора... и така докато се стигне до най-нисшите в схемата, които поръчвали по 1-2 цигари. Уговорките ставали по телефона и обикновено с кодови думи, за да не се засекат разговорите при евентуално използване на СРС-та или разследване. СИМ-картите се сменяли често, за да се избегнат засечки. "Снабдителите" от средно ниво обикновено се предвижвали с автомобили из града и носели стоката на предварително уговорено място. В повечето случаи гледали да няма у тях трева за повече от 2-3 цигари, за да може при евентуален арест, да кажат, че марихуаната е за лична употреба.

Най-често колите спирали директно край училищните огради. Тогава "клиентът", който си е поръчал дрогата, отивал до возилото да си вземе стоката, като задължително влизал в автомобила. По същия начин се уговаряли срещи край детски градини и в междублоковите пространства, но винаги било на открито и далеч от всевъзможни камери за видеонаблюдение.

Най-много дилъри край блоковете са задържани в кварталите "Възраждане" и "Владиславово", сочи статистиката на варненската полиция. През активния летен сезон трева се носела често по плажните дискотеки, въпреки че повечето мераклии отивали "подготвени" за купона.

Средната възраст на дилърите с коли обикновено била между 20 и 30 години. Всъщност марихуаната не се продавала на готови цигари, а в малки найлонови пликчета. Пушещите си свивали цигарите сами, или използвали специални лули и наргилета. Цената до крайния потребител се определяла от количеството. Най-евтиният вариант е 10 лева за близо грам. Такава цигара обикновено пушели по двама. Количеството за 15-20 лева стигало за 4 до 5 души на едно пушене. Самите дилъри на марихуана се разграничавали от тия на хероин и изключително рядко се случвало едни и същи хора да продават двата вида дрога.

Според последната мода много от младежите успявали да се сдобият с култивирани семена на марихуана и си гледали по една-две саксии у дома. Естествено, ако успеят да убедят родителите си, че са станали цветари.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ali Husein Ali
премахни филтъра

+1
 
 
едва сега ли забелязвате. мн сте бавни. как може да се допусне такова нещо точно до училищата. родители пазете децата си.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: