Продават живи елхички с благотворителна цел във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:37 / 05.12.2016
1169
Заедно с възпитаниците на Общинския детски комплекс във Варна Североизточно държавно предприятие даде символичен старт на коледната благотворителна кампания, която Министерството на земеделието и храните организира под наслов "Купи жива елхичка, помогни на дете".

Държавно горско стопанство Варна подари на ОДК жива елха, която децата с радост украсиха. Те изразиха готовност да се грижат за дръвчето и след като го засадят в двора на комплекса.

"Детските усмивки са най-подходящият начин да обявим началото на благотворителната кампания, с която горският сектор се ангажира за втора поредна година", коментира Владислав Георгиев, зам.-директор на ДГС Варна. Той информира, че от 8 декември (четвъртък) в сградата на стопанството, на ул. "Радко Димитриев" №10 започва продажбата на живи елхички, чрез която ще бъде подпомогнато лечението на петгодишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. За каузата ще бъдат дарени по 5 лв. от цената на всяка продадена жива елхичка.

Миналата година благотворителната кампания на МЗХ, в която се включиха държавните горски предприятия, събра 35 000 лв. Дарените средства бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.
Североизточно държавно предприятие, стопанисващо държавните гори на Варна, Добрич, Търговище и Шумен, организира благотворителна продажба на живи елхички във всяко от стопанствата към областните градове.

Освен в морската столица, от 8 декември коледни дръвчета с коренова система ще се продават и в административните сгради на ДГС "Шумен" (на ул. "Л. Каравелов" 28 А), на ДГС "Добрич" (на ул. "Марин Дринов" № 5), както и на ДГС "Търговище" (на ул. "Цар Освободител" № 22). Цените са поместени на сайта на предприятието: http://sidp.bg, като варират в зависимост от вида и размера на дръвчетата.

Желаещите да си закупят елха могат да го направят и в ДЛС "Балчик", ДЛС "Шерба", ДГС "Суворово" и ДГС "Върбица".

Глобата за незаконно добита елха е от 50 до 3 000 лв. за физическите лица и от 100 до 5 000 лв. за юридическите, напомнят от Североизточно държавно предприятие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).