Продължава делото срещу лъжливи общински полицаи във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:46 / 20.01.2017
1423
Служителите Танев и Манушкина са обвинени в даването на неистински показания при разпит в качеството им на свидетели пред съда и пред разследващ полицай. Повдигнатото им обвинение е за лъжесвидетелстване при продължавано престъпление (по чл. 290, ал. 1, вр. чл. 26 от НК). Според внесения в съда обвинителен акт, полицейските служители устно съзнателно са потвърдили неистина при разпитите си като свидетели в два отделни случая: на 2-ри срещу 3-ти февруари 2014 г. - пред органите на досъдебното производство, а впоследствие на 24 февруари 2014 г. - пред съдия от Варненския районен съд, в хода на разглеждане на дело по обвинение в хулиганство срещу местен бизнесмен.

Досега по делото бяха изслушвани показанията на множество свидетели, бяха събирани и приобщени различни писмени доказателства. В предходното заседание през ноември м.год. съдебният състав разпореди нередовно призован по делото свидетел да бъде обявен на общодържавно издирване с оглед установяване на адрес, както и с цел призоваването му да бъде изискана справка от мобилните оператори за наличие на сключен договор и телефонен номер.

Наказателното дело се разглежда от VI съдебен състав.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).