Продължава делото срещу полицаите, дали лъжливи показания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 24.06.2016
1134
В понеделник, 27 юни т. г., от 9 часа в Районен съд - Варна е насрочено трето поред съдебно заседание по наказателно дело за лъжесвидетелстване. Подсъдими по делото са полицаи от Варна.

33-годишният И. Танев и 29-годишната Й. Манушкина са обвинени в даването на неистински показания при разпит в качеството им на свидетели пред съда и пред разследващ полицай. Повдигнатото им обвинение е за лъжесвидетелстване при продължавано престъпление (по чл. 290, ал. 1, вр. чл. 26 от НК). 

Според внесения в съда обвинителен акт, полицейските служители устно съзнателно са потвърдили неистина при разпитите си като свидетели в два отделни случая: на 2 срещу 3 февруари 2014 г. - пред органите на досъдебното производство, а впоследствие на 24 февруари 2014 г. - пред съдия от Варненския районен съд, в хода на разглеждане на дело по обвинение в хулиганство срещу местен бизнесмен.

В предходното съдебно заседание през месец май т.год. бяха изслушани показанията на четирима призовани свидетели по делото. За предстоящото заседание на 27 юни 2016 г. съдът намери за основателно да бъде изискано НОХД №699/2014 г. по описа на РС - Варна, доколкото случилото се през м. февруари 2014 г. в местност "Салтанат" от Морската градина на Варна се явява относимо и към настоящото съдебно производство. Съдебният състав уважи частично искане на защитата да бъдат призовани за непосредствено изслушване някои от свидетелите, давали показания по приключилото вече дело за хулиганство в Приморски парк, както и допусна събирането на още гласни и писмени доказателства по делото.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).