Продължава издирването на младия мъж, изчезнал след тайно парти край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:38 / 29.08.2019
3677
Издирването на Иван Йорданов продължава и днес. Около 150 души се събират в бившото военно поделение край село Любен Каравелово на импровизирано парти, договорено в социалните мрежи. В района е издигната сцена и се забавляват със силна музика.

Минувач вижда спрял автобус и се обажда на 112. Сигналът е предаден в община Аксаково, а оттам на кмета на село Любен Каравелово. Докладвано е и на полицията, разказва bТV.

Оказва се, че в ОД МВР Варна разбират за сбирката чак в неделя вечерта, когато бащата на изчезналия мъж се обажда да търси помощ в издирването му.

Синът му Иван Йорданов е пращал и локация на близките си къде се намира, но след това следите му се губят. Кметът на селото Иван Димитров разказа, че е видял палатки и коли в района на поделението. Питал е и двама младежи какво се случва, а те са му отговорили, че са на парти.

Местните пък разказаха, че и миналата година се е чувала силна музика от района. От полицията заявиха, че партито е било нерегламентирано: "Това го научихме от медиите, че е имало такова обаждане. Полицията не е уведомена за мероприятието, мероприятието е нерегламентирано" каза гл. инсп. Пламен Големанов; началник на сектор "Издирване" в ОД МВР Варна.

Той поясни, че са проведени разговори с хора, присъствали на това парти.

"Разговаряли сме, има колеги, които са гледали във Фейсбук за такива групи организирани.... Това са хора, които се организират, слушат музика на много силни честоти и търсят места, скрити, потайни места, където да правят това, което харесват. Ние научихме от бащата, който се обърна с искане за съдействие по издирване на сина му. Потърсил е помощ, почувствал се е застрашен, не може да каже от какво, казал е, че имало много хора. По свидетелски показания около 150 души, целият район е бил пълен с каравани, кемпери, коли, импровизирана сцена с висока озвучителна техника", добави той.

Служителка в магазин обясни, че видяла някои от хората, които приличали на хипита, но не си купували спиртни напитки: "Алкохол не, повечето си взимаха бири, безалкохолни, вода, питаха къде е селската чешма да си налеят. Бяха като тези хипитата едно време, битници такива, момчетата с дълги опашки плетени, сплъстени... Даже синът ми ги е питал къде ще се събират, той казал "тайна" единият от тях. За първи път такова нашествие на хипари, с палатки, окъсани, одърпани", разказа Маргарита Баева, служителка в магазин.

От полицията молят ако хора са качвали на стоп Иван, да се обадят на телефон 112."

Виж коментарите (1)

Още по темата (9):
04.09.2019 След смъртта на Иван: Прокуратурата във Варна разследва склоняване към самоубийство
04.09.2019 Аутопсия показала, че 28-годишният Иван се е самоубил под влияние на
наркотици
04.09.2019 Изясняват причините за смъртта на издирвания край Варна Иван
03.09.2019 От полицията съобщиха официално, че Иван е намерен мъртъв
03.09.2019 Издирването на изчезналия Иван завърши трагично, откриха трупа му!
02.09.2019 Майката на изчезналия край Варна Иван: Търси се синът ми навсякъде! Лайкчета и сълзички не помагат!
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).