Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава косенето на зелените площи във Варна
Автор: Пламена Николова 13:52 / 30.08.2019Коментари (1)1116
©
Дейностите по косене на зелените площи във Варна продължават, отчитат от районните администрации. От месец април до момента на територията на район "Приморски" са окосени общо 5198 дка. В междублоковите пространства в и около детските площадки, спортните игрища, зоните за отдих дейността се изпълнява всеки месец, като край централните булеварди и местата за обществени прояви обработки са извършени между 7 и 12 пъти за цитирания период.  До 7 коситби са изпълнени в различните части на район  "Аспарухово“, с  обща площ от 1244 дка.  

Рекордно косене за четирите микрорайона, отчита районната администрация на "Владислав Варненчик“. Общо 2980 дка са обработени до края на месец август. Четири пъти цялостно за сезона, като в момента текат коситбите на II м.р., дейностите в I и III м.р. са приключили. Започва шесто косене на треви край основните булеварди "Трети март“, "Константин и Фружин“, "Атанас Москов“, в районния парк. 4654 дка са окосените площи в район "Младост“ - в паркове, край булеварди, главни улици и в микрорайони. Втора обработка е извършена в ж.к. "Възраждане“ IV., ж.к. "Възраждане“ II, 26-ти м.р (ж.к. "Победа“ и района на техникумите), 15-ти м.р. и 16-ти м.р. (кв. "Св. Иван Рилски“). Трета коситба е извършена в ж.к. "Младост“ I, ж.к. "Възраждане“ I, ж.к. "Младост“ II. Пета -в парк "Елин Пелин“. Шеста коситба се изпълнява в парк "Младост“. Повечето булеварди и главни улици са окосени по пет пъти, а някои от булевардите  - по шест. За седми път са обработени терените около бул. "Вл. Варненчик“. През месец септември започват дейности около детските градини и училищата. Трета коситба ще се извърши в ж.к. "Трошево“. Успоредно с това започва поетапно събирането на есенната шума.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.08.2019 г.
0
 
 
Господин кмете,защо се раьрешава на тези мангали да имитират работа? За каква трева става на въпрос?Навярно трева има само и единстврно в Морската градина. По другите площи из кварталиите е имитиране на дейност и пилеене на излишни пари.Там тревата от месеци е изгоряла. Това са дълги разходки с пуснати машинки,които даже не се допират и до земята. В предходните коситби нямаше кой да събере откоса и най врроятно той запълни канализацията. Инпровизация на работа извършва рано сутринта,колата бобър,която уж почиства бул.Левски. До кога ще продължава пошлото отношение към чистотата на града ни? Мангалите не чистят Вие им плащате,а град Варна е заприличал на циганско гето.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
Бум на коклюш в България
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: