Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава приемането на заявки от работодатели за разкриване на работни места за младежи
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 26.02.2016Коментари (0)826
© Вulfoto
В бюрата по труда продължава набирането на заявки от работодатели за разкриване на свободни работни места по схема "Младежка заетост" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. 

Работодателите, желаещи да се включат в схемата могат да подават заявки за разкриване на работни места до 31.03.2016 г. или до изчерпване на финансовия ресурс. Заявките ще се обработват по реда на тяхното постъпване.

Схема "Младежка заетост" дава възможност на работодателите да наемат безработни младежи до 29 години в две основни направления: стажуване по посочена от работодателя професия/специалност или обучение по време на работа с наставник.

На работодателите, които осигурят стажуване по схемата, ще бъдат покрити разходите за срок от 6 месеца: възнаграждения в размер на минималния осигурителен доход за съответната основна икономическа дейност и квалификационна група професии за съответната година, към която се отнася разкритото стажантско място; здравните и социалните осигуровки на младежите. 

Ако след изтичането на стажа младежът остане на работа и сключи безсрочен трудов договор, на работодателя ще бъдат допълнително покрити разходите за социално и здравно осигуряване за срок от още 6 месеца. 

На работодателите, които осигурят обучение по време на работа по схемата, ще бъдат поети разходите за срок не повече от 6 месеца: възнаграждения на наетото лице в размер на 90% от минималната работна заплата за страната; разходите за здравни и социални осигуровки на младежите; разходите за възнаграждение на определения от работодателя наставник (в размер на 1/2 от минималната работна заплата за страната).

И в двата случая, ако настоящият адрес на младежите е различен от населеното място на работа, се осигуряват средства за транспорт от и до работното място за първия месец от стажа/обучението.

Подробна информация за схемата и необходимите документи за кандидатстване може да се намери на официалната страница на Агенцията по заетостта и във всички Дирекции "Бюро по труда".

Възможности за срещи на работодатели и търсещи работа лица на трудовите борси през 2016 г.

През 2016 г. търсещите работа лица и работодателите отново ще имат възможност за пряк контакт и обмен на информация на трудовите борси, които ще бъдат организирани от бюрата по труда в област Варна. 

Ежегодното провеждане на трудови борси се утвърди като предпочитано събитие за набиране на кадри от работодателите, особено преди стартирането на активния туристически сезон. За търсещите работа лица трудовите борси предоставят условия за самоинформиране и свободно договаряне с работодателите, както и съдействие от специалистите от бюрата по труда за трудова реализация.
В изпълнение на Националния план за действие по заетостта за 2016 г. и Националния план за изпълнение на Европейската гаранция за младежта се предвижда да бъдат организирани общо 5 трудови борси във Варненска област. 

През март 2016 г. ще се проведат 3 общи трудови борси от Дирекции "Бюро по труда" - Долни чифлик, Провадия и Вълчи дол.
За осигуряване на необходимия персонал за предстоящия туристически сезон във Варна през месец март ще бъде проведена специализирана трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. С цел успешна реализация на пазара на труда на младите хора през месец май от Дирекция "Бюро по труда" - Варна ще се организира и младежка трудова борса.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: