Продължава проектът "Ветроходна школа Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:16 / 25.09.2017
2936
Още три седмици варненци и гостите на града ще имат уникалната възможност да се обучават в основните принципи на ветроходството. Единственото ограничение пред желаещите да участват е да бъдат на възраст между 15 и 35 години. 10-часовите курсове по ветроходство се провеждат на борда на в/я "Алгол", в извънработно време и са във връзка със спечеления проект на Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна", "Ветроходна школа Варна", финансиран oт Община Варна по Програма Варна - Европейска Младежка Столица 2017, направление "Младите професионалисти", Договор за безвъзмездна помощ №20/31.07.2017г.

Проектът цели да утвърди Варна като дестинация за морски спорт и активна почивка и да създаде повече работни места за млади хора, свързани с ветроходството и ветроходния туризъм. До момента младежи обучиха по проекта други 28 свои връстници, варненци и гости на морската столица, без предишен ветроходен опит, като активно работиха не само по обученията, но и натрупаха ценен опит в работата по рекламирането, предлагането, администрирането и менажирането на предлагания "Курс по ветроходство". Попътен вятър имаше и за част от младежкия екип на проекта: както беше предвидено, шестима младежи успешно преминаха обучение за правоспособност "Водач на кораб до 40БТ". С придобиването на тази квалификация и ангажиментите им във Ветроходната школа, пред младите ветроходци се отварят нови възможности за професионална реализация, свързана с морето и града ни.

Благодарение на усиления труд на екипа от членове, треньори и доброволци на Яхт клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна", това лято интересът към ветроходството сред младежката общност във Варна е огромен. Всекидневните занимания в клуба не стихват. Освен "Ветроходна школа Варна", в момента там се реализират и други проекти, насочени изцяло към младежи и студенти: "Плавай с нас", също финансиран от Община Варна по Програма Варна - Европейска Младежка Столица 2017, направление "Иновационен скок". По него в екстремния спортен ветроходен клас "420" се обучават 40 младежи, 16 от които от уязвима среда. "420" са шверботни лодки, маневрени и бързи, с екипаж от 2 души. Целта е, чрез развиване на ветроходни умения и спортен дух, младежите да изградят и чувство за екипност и отговорност и имат възможност да станат част от ветроходната общност в града. С невероятен успех приключи и проектът "Ветроходна академия", финансиран от Министерство на младежта и спорта по Програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 от Закона за хазарта. В рамките на този проект усилено ветроходно обучение на килови яхти преминаха 96 студенти от всички варненски университети, като проектът завърши с провеждането на първата по рода си у нас междууниверситетска ветроходна регата "Академика". Този проект успешно обвързва имиджът на Варна като студентски младежки град и като морска столица, привлекателна за младежта и с морския спорт и морските бизнеси.


Виж коментарите (0)

Още по темата (143):
26.04.2018 Сдружение "Варна – Европейска младежка столица“ събира последователи
15.12.2017 Варна предава днес ключа на Европейска младежка столица на Кашкайш
17.11.2017 26 деца завършиха Младежка академия по електроника и роботика във Варна
08.11.2017 Превръщат защитно съоръжение по ул. "Барутен погреб" в офис на младежката столица
03.11.2017 "Рапана" отива на топло под покрива на варненски мол?
11.10.2017 Близо 1400 книги изчезнаха от лавиците на "Рапана"
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).