Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава ремонтът на НУ "Васил Левски“ в "Аспарухово"
Автор: Пламена Николова 17:19 / 07.08.2019Коментари (0)1873
©
Ремонтните дейности в сградата на НУ "Васил Левски“ в "Аспарухово" продължават.  На терен работят екипи на новата фирма "БГ Ленд“, която извършва демонтажни работи на компроментираните участъци. След това предстои укрепване на конструкцията и изграждане на нова ел. инсталация - заради установени несъотвествия между съществуващата и предвидената по проект.  Целта на предприетите дейности е да се осигурят безопасни условия за учениците от НУ "В. Левски“, а причината за забавянето на ремонта е съдебно дело, заведено от фирмата-изпълнител на строежа на сградата "Стоянстрой“. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на кмета на район "Аспарухово“ Калина Белмезова, директора на училището Стела Петрова, Елена Кенарова, началник-отдел в дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна,  Стоян Ненчев – главен юрист консулт в дирекция "Правно-нормативно обслужване“ към Община Варна, Георги Вецев – представител на фирма "БГ ленд“, която в момента извършва ремонтните дейности,  Калин Колев – проектант по част конструктивна и  Десислава Пеева – строителен надзор.  

"Имаме договор за строителство, сключен с Община Варна от 14.11.2018 г. с първоначален срок на изпълнение 150 дни. Работихме 34 дни, след което настъпиха обстоятелствата по спиране на строителството – заради установени допълнителни дефекти и заведено съдебно дело. Дейностите са възобновени веднага след разрешение от съда – на 30.07.2019 г. обясниха от фирмата, която извършва ремонта в момента. От общината са възложени и допълнителни дейности по установените несъответствия с проекта. Строителите заявиха, че срокът за завършване на ремонта на сградата през февруари е разумен.

През новата учебна 2019-2020 г. общината има готовност да настани децата от НУ "Васил Левски“ в сградата на СУ "Любен Каравелов“, което е в същия район и е най-близо до началното училище. Миналата година възпитаниците от НУ "Васил Левски“ бяха настанени във Варненската морска гимназия. Тъй като тя предстои да бъде ремонтирана по проект по ОП "Региони в растеж“, децата от началното училище ще бъдат прехвърлени в СУ "Любен Каравелов“, обясни Елена Кенарова, началник-отдел дирекция "Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

По време на срещата бе припомнено, че НУ "Васил Левски“ е било въведено в експлоатация през 2011 г. Строителството е било извършено след  договор за публично-частно партньорство с фирма "Стоянстрой“.  Заради проявени множество проблеми със сградата, установявани с констативни протоколи, Община Варна възложи извършване на конструктивно и техническо обследване на обекта. Изготвената експертиза посочи, че е необходимо тя да бъде цялостно конструктивно укрепена, тъй като е опасна. Причината за забавянето на ремонта са съдебни дела.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: