Продължава санитарната сеч в малките варненски улички

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:59 / 17.06.2015
748
Масовата санитарна резитба във Варна продължава. Днес екип работи на ул. "Опълченска" във Варна, видя репортер на Varna24.bg. 
 
Когато преди години бе извършена първата подобна процедура в градинката на "Севастопол" жителите на морската столица бяха стъписани и скочиха на протест. Стана ясно, че орязването ще оздрави дърветата и днес короните им вече са напълно възстановени. 

В началото на март бяха окастрени и дърветата по ларгото към входа на Морската градина. 

По повод на факта, че рязането продължава в края на април група варненци се обедини против акцията в социалната мрежа.

"Протестът не е против санитарната сеч изобщо. Напълно сме съгласни, че такава трябва да се прави. Протестираме за безобразният начин по който тя се извършва! Дърветата се кастрят февруари - март, а не както при нас април-май, когато вече са разлистени! Кестените имат вече и цвят!", се казва в призива на организаторите.

Действително в момента санитарна резитба се извършва из целия град. В централната част се забелязват цели улици с дървета без корони. Според озеленителите няма нищо неестествено в това, което се случва. По думите им в градската среда се намалят короните с цел да не се допуска прекалено израстване на клоните и превръщането им в опасност за гражданите. 


Ако за прорасналите клони има решение, не е ясно как ще се реши проблемът с корените надърветата, които разбиват плочки и рушат тротоари, като дори влизат в мазетата на хората.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).