Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава участието на трите кораба от състава на ВМС в Международни учения
Автор: Пламена Николова 17:35 / 22.03.2021Коментари (0)1531
На 17 март 2021 г. минен ловец "Цибър" от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби напусна Пункт за базиране Варна и се присъедини към състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG 2).

На следващия ден групата премина пролив Босфор, Република Турция. По време на прехода бяха отработени сериали по тактическо маневриране и комуникационни учения, като по-късно през деня групата кораби застана в пристанище Тузла, Република Турция. По време на престоя корабите от групата проведоха работни срещи при стриктно спазване на противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19. На борда на минен ловец "Цибър" беше проведена самостоятелна тренировка за действия при възникнал пожар на кораба, както и карантиниране и евакуиране на персонал, засегнат от COVID-19. Днес визитата на групата в пристанище Тузла завършва и корабите ще поемат курс към пристанище Патра, Република Гърция за участие в противоминното учение на ВМС на Република Гърция "ARIADNE 2021“.

В пристанище  Констанца, Република Румъния други два кораба от състава на флотилията – фрегата "Смели" и корвета "Бодри" продължават участието си в учението с международно участие на ВМС на Република Румъния "SEA SHIELD 2021“. Бреговата фаза на учението приключи и от днес корабите ще изпълняват задачи  на море. Част от тях са: провеждане на кораби  през предварително протрален канал, радио и сигнални учения, заснемане на корабите, тактическо маневриране, ескорт на кораб, учения по отразяване атаките на въздушен противник, симулирани противоподводни учения, проверка на подозрителен кораб,  отразяване атаките на ракетни катери.

Фрегата "Смели“, като представител на българските ВМС във Втората постоянна военноморска група на НАТО (SNMG2) ще проведе артилерийска стрелба по морска цел.

На 26 март корабите се завръщат в пристанище  Констанца за  работна среща и разбор на учението. На 27 март корвета "Бодри" ще отплава в посока Пункт за базиране Варна, а фрегата "Смели" ще продължи с участието си в групата  с плаване  към  пристанище Самсун, Република Турция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: