Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължават нападките между Холдинг Варна и арх. Калина Павлова
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 08.09.2009Коментари (0)5607
© Impact Press Group
Група акционери в "Холдинг Варна" изпратиха днес становище до медиите, в което разказват за проект "Моят бряг", по който работи арх. Калина Павлова - Митева, чието име се забърка в скандали около проекта "Алея Първа". От холдинга обвиниха преди седмица арх. Павлова в манипулиране на общественото мнение и насаждане на негативно отношение у хората срещу "Алея Първа", като целта е само реализирането на нейния проект "Моят бряг". Публикуваме съобщението от групата акционери, относно "Моят бряг", без съкращения:

От няколко месеца Варненската общественост се занимава с проекта "Алея първа" и проекта "Моят бряг". Ние , долуподписаните акционери смятаме да осветлим проекта "Моят бряг"

Арх. Калина Тодорова Павлова (Митева) от гр.Варна е активен член с водеща роля в проекта "Моят бряг" на компанията, наречена ТАОФЕС (www.taofes.eu).
Арх. Павлова извършва противозаконно проектиране на българското черноморско крайбрежие, без да има съответните оторизация от нито една официална българска правителствена служба по т.нар. проект "Моят бряг" , действайки зад името - "Камара на младите архитекти."
Всъщност такова сдружение, регистрирано по съответният ред, няма, а това представлява по-скоро клуб на интереси в които членуват 5 (пет) броя млади и неизвестни за специализираната общественост имена.

Арх. Калина Павлова е използвала факта, че за кратно време е работила в Община Варна и оттам е имала служебен достъп до Общия устройствен план на гр. Варна, който достъп е по-късно ползван от нея по неправомерен начин, както ще поясним по-долу.

Имаме информация, че арх. Митева е близка с Десислава Николаева Ковачева от гр. София.

Използвайки познанството си г-жа Ковачева от гр. София, арх. Митева очевидно влиза във връзка с фирма ТАОФЕС и техния подизпълнител по проекта "Моят бряг" - АД "ПОВВИК" ЕИК 200766249 (посочен в сайта www.taofes.eu като: "Povvik"), представлявани от нейната близка - Десислава Николаева Ковачева.

ТАОФЕС е носител на проекта "Моят бряг" който е и основна цел на това дружество - изведен е в www.taofes.eu (раздел - представяне на компанията) на първо място.
Според точен цитат от сайта на ТАОФЕС: "Проектът бе изпълнен от международен консорциум, включващ и дружеството - Povvik. (за последното - виж. - АД "ПОВВИК" ЕИК 200766249 - бел.наша)

Т.е. АД "ПОВВИК" ЕИК 200766249 с изп. директор, позната на арх. Калина Павлова, г-ца Десислава Ковачева е подизпълнител на проекта "Моят бряг" на ТАОФЕС.
Проектът е бил финансиран от холандското Министерство на жилищното строителство, териториалното устройство и опазването на околната среда и бе изпълняван от EVD - Агенцията за международно сътрудничество на холандското Министерство на икономиката, като използва 400 000 евро в рамките на Екологичния инструмент на предприсъединителната програма PSO." (източник - цитат от www.taofes.eu) По собствено признание на ТАОФЕС (направено в сайта на компанията - (www.taofes.eu ) за техния проект "Моят бряг" до сега са изплатени 400 000 евро от предприсъединителната програма на ЕС - PSO.
Това, обаче са само пари за предварително проучване. Срещу тези пари екипът на "Моят бряг" е направил няколко срещи , организирал няколко медийни изяви и е създал един интернет-сайт с няколко картинки. Истинското проектиране на такъв един обект, обаче, струва десетки милиони евро.
Сделката на АД "ХОЛДИНГ ВАРНА" от м. юни 2009 год. прави невъзможно финансиране на подобни проекти с пари от ЕС, тъй като съществената част от процесните терени вече е частна собственост. Не е възможно да бъдат усвоени посочените по-горе милиони евро за истинското проектиране.
Не е и странно, че на следващия ден, след подписването на сделката в гр.Варна започват екопротести, за които е обществено известно, че техен основен организатор е арх. Калина Павлова - лично ангажирана в проект "Моят бряг" на компанията ТАОФЕС.

Широко се използват (организирано от арх. Павлова) различни неправителствени и екологични организации - всъщност обществено неизвестни малки групи хора, организирани от арх.Калина Павлова. Използват се "сдружения" като: инициативен комитет „Сотира" , инициативен комитет "Виница", инициативен комитет "Изгрев" и др. подобни, чийто състав всъщност е от неколцина граждани от съответния жилищен район на гр.Варна и така се създава илюзия за масовост. Всъщност, цели се само и единствено медиен скандал. Подема се невероятна медийна атака. Сезират се всички възможни официални български институции с една единствена цел, и то афиширана директно от авторите - да бъде развалена сделката на нашето дружество. Наскоро бе подета и кампания за смяна на Областния управител на Варненска област по абсурдни и нелепи обвинения , инспирирани от същите тези лица.

Разбира се, на обществото е спестено това, че при евентуално разваляне на сделката на АД "ХОЛДИНГ ВАРНА" по проект "Алея първа" се отваря възможност за финансиране проекта "Моят бряг" на компанията ТАОФЕС с пари от еврофондовете , така както е пояснено по-горе.
Важно е да се подчертае, че цел на проекта "Моят бряг" на компанията ТАОФЕС е само за проектиране и нищо повече. Там няма осигурено реално финансиране и за една тухла. Цел на проекта "Моят бряг" е само и единствено усвояването на няколко милиона евро от съответните еврофондове.

Докато проект "Алея първа" на АД "ХОЛДИНГ ВАРНА" е с реално осигурено и банково гарантирано финансиране не само за проектиране, а и за реално изграждане на обекта.
Считаме за свой дълг да споделим с българските медии нашите опасения, че използвайки различни неправителствени организации в свой личен интерес - арх. Калина Митева цели неправомерното усвояване на държавни средства от Кралство Нидерландия или от институциите на Европейския съюз, с цел лично облагоделстване (или облагодетстване за трети лица) и то в размер на няколко милиона евро. Убедени сме, че даже получените досега 400 000 евро по проекта "Моят бряг" не са използвани целево, а с тях само се разчиства пътя към неправомерно усвояването на далеч по-крупни суми, вече за същинското проектиране.

Създадената на тази база медийна атака от арх. Павлова и шепа нейни сподвижници против проекта "Алея Първа" на Холдинг Варна АД цели само и единствено личното облагодетелстване на арх. Павлова, чрез проекта "Моят Бряг" и то за сметка присвояването на пояснените по-горе средства.

Тези престъпни намерения, несъмнено ще увредят интересите на страната, а и ще причинят на нас и на останалите 15 000 акционери в АД "ХОЛДИНГ ВАРНА" изключителни щети, тъй като ние сме вложили в дружеството всички свои спестявания.

Като акционери в дружтеството ние лично от свое име ще сезираме за това всички български компетентни органи, и отделно от това - ще призовем и ръководството на дружеството да сезира ДАНС , ВКП на РБ, ОЛАФ и всички други институции, имащи отнощение към проблема.

Варна , 07.09.2009 год.
ПОДПИСАЛИ:
1.Христо Пламенов Панайотов гр.Варна
2.Михайл Николаев Тасев гр.Варна
3.Георги Куртев Иванов гр.Провадия
4.Цветелен Лазаров Ташков гр.Варна
5.Тончо Костадинов Томов гр.Варна
6.Галина Петрова Георгиева гр.Варна ,
7.Пламен Иванов Дончев гр.Русе ,
8.Любомир Валентинов Витков гр.Варна
9.Вилиян Делев Василева гр.Варна
10.Румен Иванов Стоянов гр.Варна




Още по темата: общо новини по темата: 107
28.03.2017 »
22.02.2016 »
22.02.2016 »
19.02.2016 »
18.02.2016 »
25.07.2014 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Намерено е тяло на мъж край Стара Загора, има задържан
Катастрофа с президента на Иран
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: