Продължават ремонтите на инфраструктурата в "Аспарухово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:01 / 05.08.2020
1378
В ход е "Текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура за нуждите на община Варна“ на територията на район Аспарухово, научи Varna24.bg от информация, споделена в социалната мрежа от кмета на района Ивайло Маринов.

"Приключи първият етап. В рамките на него по-голяма част от открилите се дупки по асфалтовите настилки на пътната мрежа в района са запълнени с плътна асфалтова смес.

Вторият етап предвижда ремонт и изграждане на нови дъждоприемни решетки и шахти, като за територията на района са предвидени ремонт на 19 шахти и подмяна на 60 броя стари с нови чугунени дъждоприемни решетки.

След направения оглед в целия район е установено, че в най-тежко състояние са съоръженията на ул. "Злетово“, ул. "Нарва“, ул. "Тунджа“ в кв. "Аспарухово“ и ул. "Кап. I ранг Георги Купов“ в кв. "Галата“.

Предстои да бъдат подменени 60 броя дъждоприемни решетки на ул. "Злетово“. На ул. "Кап. I ранг Георги Купов“ ще се извърши повдигане на съществуващите дъждоприемни шахти, включително изрязване на настилката, изкопаване и насипване до нужното ниво, фиксиране на елементите и възстановяване на настилката. На улиците "Нарва“ и "Тунджа“ съответно ще бъде свалено нивото на шахтите.

В рамките на ремонта ще бъдат изградени стълбищата на ул. "Балкапан“ и оправен линейния отток.

По пътя за Галата ще бъде извършен ремонт на канавка и подмяна на тръба, отвеждаща дъждовната вода от местност "Зеленика“", сподели районният кмет в профила си, където публикува и снимки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).