Продължават ремонтите по високоскоростното трасе, временно затварят част от бул. "Янош Хуняди“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
16:13 / 12.10.2015
2393
Продължават ремонтните дейности по бул. "Владислав Варненчик" от входа на Варна откъм магистрала "Хемус" до бул. "Република", по бул. "Янош Хуняди", бул. "Трети март", бул. "Константин и Фружин", "8-ми Приморски полк", съобщиха от общината. 

Дейностите са по реализацията на високоскоростното трасе, т.нар. BRT-коридор, който е част от проекта за интегриран градски транспорт. Трасето, което е около 15 км, ще осигурява бързо предвиждане с градския транспорт от кв. "Вл. Варненчик" до Бриз.

Подземната комуникация бе предварително подменена със средства от общински бюджет. В момента тече полагане на асфалтови покрития. По протежението на коридора - в двете посоки вече се изграждат и новите 60 спирки. Те са с понижени тротоари, за да осигурят възможност за лесен достъп на хора с увреждания, както и за майки с колички, до превозните средства на градския транспорт.

Новите 70-те автобуса, също част от Интегрирания проект, и 30-те тролейбуса, осигурени по друг европейски проект, са оборудвани с платформи.

Ще бъдат монтирани и тествани първите машини за продажба на билети на спирките по трасето на BRT-коридора, започва оборудване и на контролния център, съобщи ръководителят на проекта Биляна Якова.

От утре - 13-ти октомври, се затваря за движение, без възможност за преминаване, бул. "Янош Хуняди" в участъка от бул. "Вл. Варненчик" до бул. "Сливница". Призовават се гражданите и гостите на града да избират алтернативни маршрути.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).