Продължават заседанията по делото за добив на газ в Добруджа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:39 / 16.10.2018
1952
Варненският административен съд проведе трето заседание днес по дело с обществен интерес по жалба на Русгеоком-БГ ЕАД срещу решението на РИОСВ-Варна, с което бе отхвърлено намерението на компанията да добива газ в Добруджа. 

Ето и официалното съобщение от съда по случая:

На днешното открито съдебно заседание по адм. дело 1060/2018 г. по описа на Административен съд – Варна бяха приети представени до момента доказателства и бяха изслушани становищата на страните по исканата от жалбоподателя комплексна експертиза. Съдът определи десетдневен срок на страните за окончателно уточнение на задачите за експертизи, във връзка със засегнатите от ДОВОС компоненти на околната среда, поискани с жалбата, както и за представяне на предложения за вещи лица от съответната специалност. На страните е даден срок за становище по представени допълнително доказателства.  В следващото съдебно заседание ще бъдат окончателно определени задачите за експертизи и вещите лица.

Адм. дело 1060/2018 г.  е образувано по жалба на "Русгеоком БГ“ ЕАД против Решение по оценка за въздействието върху околната среда № ВА-1/2018 г. от 01.02.2018 г. на Директора на РИОСВ – Варна, с което не е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за разработване и усвояване на находище "Спасово“ в блок "Добрич“, включващо четири участъка: "Рогозина“, "Чернооково“, "Калина“ и "Рогозина изток“ за проучване и добив на природен газ.

Следващото открито съдебно заседание е насрочено за 13 ноември 2018 г. от 11.30 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).