Проект "Улица Напред" преобразява центъра на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:36 / 20.07.2017
1676
От петък до неделя, 21 - 23 юли, Варна ще бъде сцена на творци в градското пространство от цяла Европа. Доказали се артисти от Германия, Сърбия, Румъния, Турция и България ще гостуват на морската ни столица в рамките на последното събитие от арт проекта "Улица Напред", който стартира през месец юни. Стрийт художниците ще изнесат лекции и работилници пред младежи участници в проекта, както и ще преобразят част от центъра на града, а именно част от "дупката".

Проект "Улица Напред" има за цел да подкрепи и вдъхнови талантливи младежи от сферата на уличното изкуство, както и да ги въвлече в активно участие за промяна на сивата градска среда чрез възпитаване на усет за естетика. Проектът се осъществява от Сдружение Алтерантивно пространство с подкрепата на Фонд Култура и Духовно развитие на община Варна и сдружение "Варна 2017 Европейска Младежка Столица" по направление Мрежа от младежки зони и читалища.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).