Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проект на Варненския свободен университет със сребърен приз от форум в Русия
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 22.05.2019Коментари (0)1720
©
Проектът на Студентския съвет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“ – "Свободни библиотеки – къщички за книги“ получи сребърния приз в 14-то издание на Херценовския студентски форум "Моята инициатива в образованието“, който започна преди дни в Руския държавен педагогически университет "А. И. Херцен“ в Санкт Петербург. Днес, студентите-победители във форума пристигат във Варненския свободен университет, където форумът продължава и ще бъдат представени нови образователни инициативи.

ВСУ "Черноризец Храбър“ участва в конкурса за социално значими проекти на Херценовския университет със студентския проект "Къщичка за книги“ на Сали Светославов, III курс, специалност "Защита на националната сигурност“ и Александър Иванов, от специалност "Психология“.

Проектът бе отличен в направление "Сътрудничество между поколенията“ и е част от стремежа на Студентския съвет на университета за развитие на социално значими проекти. Във Варна вече са поставени осем къщички за книги в най-големите средни училища. Последната свободна библиотека ще отвори врати в навечерието на 24 май в сградата на театъра в Морската столица.

Над 30 са финалистите, които ще гостуват на ВСУ "Черноризец Храбър“ от утре до 25 май. Те са възпитаници на РДПУ "Александър Херцен", Руския национален изследователско-технологичен университет "МИСиС“, Самарския държавен университет по транспорта и Рязанския държавен университет "С. А. Есенин“. Българската страна ще бъде представена от студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, Висшето военноморско училище "Н.Й. Вапцаров“, Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ и Шуменския университет "Епископ Константин Преславски“.

За трета поредна година домакин на III Международен младежки форум "Моята инициатива в образованието“ е Руският център на ВСУ "Черноризец Храбър“. Форумът се провежда под патронажа на Президента на ВСУ доц. д-р Красимир Недялков и е подкрепен от ръководствата на Варненския свободен университет и Руския държавен педагогически университет "Александър Херцен“, от Генералния консул на Руската Федерация във Варна, Представителството на Россътрудничество в България и на Националното издателство за образование и наука "Азбуки".

Утре екипът на Департамента за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, с ръководител проф. д-р Галина Шамонина, ще получи и престижната Награда "Варна“.

Тържественото откриване на III Международен младежки форум "Моята инициатива в образованието“ще се състои днес от 10.00 ч.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: