Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проект за монтиране на LED екрани на пешеходни пътеки във Варна с шанс за еврофинансиране
Автор: Екип Varna24.bg 14:09 / 21.03.2014Коментари (6)2771
©
Монтиране на LED екрани на пешеходни пътеки във Варна, зелени градини върху покриви на училища и детски градини, използване на сероводорода от Черно море за гориво, превръщане на боклука в изкуство. Това са част от идеите, които бяха представени от техните автори по време на семинар "Европейско финансиране за развитие на идеи за Варна", който се състоя в Областния информационен център.

Форумът се организира от ОИЦ-Варна със съдействието на община Варна. Участници в семинара бяха автори на идеи от предварителната надпревара за проект, с който общината се представи в конкурса на фондация "Блумбърг филантропис" - "Предизвикателство за кметове" в края на януари. Целта на семинара бе да насърчи отпадналите участници в преселекцията да осъществят концепциите си с европейско финансиране.

Първият модул беше посветен на проекти в образователната, социалната и научната сфери и възможностите за тяхното финансиране от новите оперативни програми "Развитие на човешките ресурси" и "Наука и образование за интелигентен растеж", които бяха представени от управителя на ОИЦ Виктория Николова.

Дискутирани бяха перспективите за осъществяване на образователни дейности и курсове за възрастни, въвеждането на тренировъчна програма за спортни дейности сред децата. Застъпени бяха и възможностите за финансова подкрепа на научни изследвания, от които се интересуваха присъстващите изследователи и изобретатели. Техните разработки са свързани с обезвреждане на биоразградим отпадък, използване на сероводорова от Черно море за производство на гориво.

Вторият модул беше насочен към възможностите за финансиране на бизнеса от ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020 г.Разискваните теми се фокусираха върху сферата на иновациите-стартиране на предприятия, разработване и внедряване на модерни технологиии и др. В този панел бяха включени идеи за дигитализиране на публична информация от хора в неравностойно положение, безотпадно преработване на боклуците в течни горива, монтиране на LED екрани на пешеходни пътеки в централната част на Варна и на места с повишена опасност за пешеходците, използване на енергията на морските вълни за производство на еленергия и нейното приложение в градския транспорт във Варна. Участниците се интересуваха от процента на съфинансиране, авансовите плащания и размера на изискуемите банкови гаранции,както и от възможностите за оптимизиране на процедурите за кандидатстване и отчитане през новия програмен период.




Още по темата: общо новини по темата: 5
18.03.2014 »
19.02.2014 »
13.02.2014 »
13.02.2014 »
13.02.2014 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Tanya Georgieva 1
премахни филтъра

0
 
 
пред пешеходните пътеки , дори и да няма пешеходец- задължително трябва да се спира....както е в Испания например.....а тук ще те сгазят и пометат на нея...... ИСКАМЕ АКТУАЛИ И ИЗПЪЛНИМИ ЗАКОНИ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Енергийна криза
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: