Проекти за над 43 млн. лв. бяха обсъждани във Варна

Автор: Димитър Щерев
Коментари (0)
15:51 / 14.03.2024
2650
12 проекта на обща стойност над 43 805 000 лева бяха представени на публично обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Варна - град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“. Тя се проведе днес в Юнашки салон от Областния информационен център-Варна, като част от Звеното за публични консултации към РСР на Североизточен регион. Планираните дейности само на територията на Област Варна са за 40 453 737 лв. След преминаването на обществените обсъждания, ще бъдат изготвени техническите спецификации и 12-те проекта ще бъдат входирани за одобряване към различни европейски програми.

Община Варна е водещ партньор, а сред останалите са: Медицинския университет, Техническия университет, УМБАЛ "Св. Марина“, общините Аксаково и Шабла, и др.

Единият от 12-те проекта, които бяха представени на публичното обсъждане на КИТИ, е на територията на морския град. Целта е оформянето на музей на открито в градинката под ДСК. 12 милиона лв. пък ще се искат за ремонта и рехабилитацията на Летния театър. За 7 милиона ще е проекта за медицинска апаратура в УМБАЛ "Св. Марина“. Над 5 милиона ще са нужни за корекцията на Шокъровия канал на територията на Техническия университет. За над 2 милиона пък е проекта за корекция на дере край село Куманово. Над милион лева ще се търсят за туристически продукт в Община Шабла, а 1 600 000 лв. за Скалния мост в Тюленово.

Публичното обсъждане на Концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Варна - град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“ премина при засилен интерес от заинтересовани лица и партньорски организации. На него присъства и заместник-кмета на Варна Диан Иванов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).