Проектът на варненски студент "Къщички за книги" с две награди

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
16:57 / 24.06.2019
3507
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Проектът "Свободни Библиотеки - Къщички за книги" на студента на Варненски свободен университет Сали Светославов получи наградата "Носители на просвета“ в категория "Те – носителите на просвета 2019“. Конкурсът се организира от Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС).

Церемонията за връчване на отличията се проведе преди ден в Националния студентски дом в София.

Националният конкурс "Носители на просвета" традиционно се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката. Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, свързани с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука. Защото развитието на културата, образованието и науката са истинските носители на надеждата за по-доброто и устойчиво бъдеще на България и всички добри идеи и примери в тази насока следва да се отбелязват, отличават и насърчават.

Проектът се реализира с подкрепата на Студентския съвет на ВСУ и Варненски свободен университет.

В категория "Кратко есе" по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса "Носители на просвета" бе отличен Олександр Ингор – студент в магистърската програма "Международна политика и сигурност“. Неговото есе ще влезе сред най-добрите материали, които ще бъдат издадени в сборник и разпространени сред българските университети.

Сребърен приз в 14-то издание на Херценовския студентски форум "Моята инициатива в образованието“.

Проектът на Студентски съвет на ВСУ "Черноризец Храбър“ – Свободни Библиотеки - Къщички за книги“ получи сребърния приз в 14-то издание на Херценовския студентски форум "Моята инициатива в образованието“ в Руския държавен педагогически университет "А. И. Херцен“ в Санкт-Петербург. 

ВСУ "Черноризец Храбър“ участва в конкурса за социално значими проекти на Херценовския университет със студентския проект "Къщичка за книги“ на Сали

Светославов, III курс, специалност "Защита на националната сигурност“ и Александър Иванов , от специалност "Психология“.

Проектът бе отличен в направление "Сътрудничество между поколенията“ и е част от стремежа на Студентския съвет на университета за развитие на социално значими проекти. Във Варна вече са поставени осем къщички за книги в най-големите средни училища. Последната свободна библиотека ще отвори врати в навечерието на 24 май в сградата на театъра в Морската столица.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).