Проф. Чирков: Впечатлен съм от мащабните нови проекти във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:46 / 06.11.2018
6502
"Варна е любимият ми град, той ме зарежда с положителна енергия, затова се връщам непрестанно тук". Това сподели за Varna24.bg проф. д-р Александър Чирков дни преди да пристигне отново в морската столица. 

Проф. Чирков допълни, че е впечатлен от мащабните нови проекти, по които се работи във Варна и смята, че градът се развива за добро, затова си струва хората да изтърпят временните неудобства.

Повод за честите посещения във Варна са не само пациентите, които проф. Чирков приема, но и предстоящото строителство на Черноморската кардиоклиника. 

Ето какво сподели професорът за Varna24.bg при последното си идване във Варна:

"Не напразно съм взел решение тук да направя една от най-добрите болници в Европа.  Надявам се в началото на 2019 г. да започнем да строим. Финансирането е осигурено и ще започнем. Ако ние го осъществим това нещо в България, Варна ще се превърне в център на привличане на лекари и сестри да се учат там, но и най-вече на пациенти от цял свят.  

Реализацията на проекта е на стойност 44 млн. евро, осигурени от инвеститори. Целта ни е когато влезе в болницата ни един пациент, ние наистина да сме му помогнали. Екипът за болницата ще се състои повечето от мои досегашни сътрудници, които са в чужбина. Те ще бъдат привлечени тук. Това са професори и доценти, говорил съм с тях, че ще са готови да напуснат дори много хубави места, за да дойдат тук от Германия и Австрия. Ще привлечем и най-добрите ми ученици от България. Младите ще ги изпратим на обучение в чужбина поне за по година  и половина-две, докато се строи клиниката.  Поне 90 души, сестри и доктори планирам да изпратим в чужбина.  Предвиждам възможност да се кооперираме с чужди болници. 

Площта, върху която ще се строи болницата е около 11 декара.  Ще разполага клиниката със 110 легла. Около 150 души ще работят в нея. Така сме се разбрали с инвеститорите, заплатите да бъдат много по-високи от тези в България. Ще работим със здравната каса, както и с частни каси по света. "

Проф. Чирков пристига във Варна в края на тази седмица и ще приема пациенти от 12 -ти до 16-ти ноември включително на адрес ул. "Иван Драсов" 2,  а предварителни записвания могат да се направят на тел. 0884 76 44 49.

Виж коментарите (0)

Още по темата (27):
27.11.2020 Проф. Чирков приживе: В живота ми има две жени и никога не съм им
изневерявал
26.11.2020 Здравният министър във Варна: Имената на хора като проф. Чирков се изписват със златни букви на небето!
26.11.2020 България се сбогува с проф. Александър Чирков, поклонението е във Варна
25.11.2020 Във Варна ще бъде поклонението пред иконата в родната кардиология
проф.Чирков
25.11.2020 Ученик на проф. Чирков: Беше титан, помагаше и финансово на пациентите си
24.11.2020 Премиерът изразява съболезнования по повод кончината на проф. Александър
Чирков
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).