Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Проф. Чирков за Varna24.bg: Варна е най-красивият град в България, но улиците и тротоарите са катастрофални
Автор: Пламена Николова 12:44 / 20.07.2018Коментари (8)23563
© Varna24.bg
Варна е най-красивият град в България, жалко че е с толкова разбити улици и тротоари. Това сподели за Varna24.bg проф. д-р Александър Чирков, бащата на модерната сърдечна хирургия и кардиология, който и това лято дава консултации в морската столица. 

За съжаление професорът все още не е намерил финансиране, за да сбъдне мечтата си да изгради най-модерната кардио клиника в Европа, която трябваше да бъде построена във Варна. 

"Чувствам се добре във Варна, харесва ми, това е най-хубавият голям град на България и ми е най-близко до сърцето. Като съм свободен поне час обикалям. Всичко ми харесва тук. Така е структуриран града, че има доста стари сгради от бароков стил, които аз харесвам и прилича на град, който в повечето западни страни съм виждал, а аз живея в Германия повече от 50 години и имам добра база за сравнение.

Има възможност обаче за още по-добро развитие. Улиците и тротоарите са в катастрофална ситуация. Дойдоха германци, колеги, и правиха снимки на старите къщи, но не смееха да вървят спокойно, защото се страхуваха да не се спънат. Има доста дупки.

Кметът полага много усилия да направи Варна да изглежда най-добре, иначе природата е дала много на града. За мен Варна е един от най-красивите градове и на Балканите. Няма средства, явно кметът няма откъде да ги вземе, не му се помага истински.

Варненци са приятни хора, разбирам се добре с тях. Бях водещ кандидат за Варна във Великото народно събрание. Затова се кандидатирах, защото ми харесва градът.

Новата клиника щях да я направя бързо, проектът е платен. В Германия са изготвени инженерните и архитектурните проекти, но средствата ги няма. Не финансират такива неща, повече молове, супермаркети и ресторанти финансират, вместо да се направи нещо, което да служи на населението. Искам да направя една клиника, която да е най-добрата в Европа, комисарят на здравеопазването в Белгия каза, че такова нещо не е виждал, ако стане.

Боря се още малко, тъй като много години минаха. България още не е в културно-цивилизовано отношение развита като общество и започвам да не вярвам, че това неформирано общество, може да осигури тези средства.

Аз мога да намеря средства отвън, тъй както направих болницата в Пловдив, помогнах за кардиохирургията в "Св. Марина", за спешната клиника едни американски фондове помогнаха, направих нова клиниката в Пловдив и направих старчески дом в Самоков за възрастни хора.

Исках да дам пример на много хора, които имат пари, да направят такава стъпка, с която да осигурят на по-бедните и слабите възможности да стигнат до постиженията на истинската качествена медицина. Но чакам сега някаква фондация да ме подкрепи.", каза проф. Чирков. 

Нужните средства за изграждането на Черноморската кардио клиника са 44 млн.лв. Досега проф. Чирков е имал три договорки с трима различни инвеститора, но се оказали несериозни.

"Не съм се обръщал към български бизнесмени, те се интересуват от изграждането на структури, които да им носят пари.", допълни професорът. 

Запитан дали слуша повече сърцето си, вместо разума, той отговори, че според него сърцето не може да взема решение, то изпълнява това, което казва мозъкът.

"Това, което искам да кажа на хората е да положат усилия да не са агресивни, да не завиждат, да нямат желание за отмъщение. Ние сме християни. Нека сме отстъпчиви.

Бих препоръчал и на нашите политици, които стигат до вербален оргазъм в парламента, да положат усилия за изграждането на структури, които ще бъдат в полза и на най-слабия човек в този живот.", допълни Александър Чирков. 

Какво още каза професорът- вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 27
27.11.2020 »
26.11.2020 »
26.11.2020 »
25.11.2020 »
25.11.2020 »
24.11.2020 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.07.2018 г.
0
 
 
Варна е най-красивото пристанище на Шумен!
0
 
 
Прав е .А той е от едно градче на Дунава Лом и то е много тихо и спокойно !В Лом е хубаво и там !
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 20.07.2018 г.
0
 
 
ами толково могат щото толкова им е акъла .глей райфъла , другите
0
 
 
Не бе, професоре! Не, че няма пари! Просто прекалено много се краде в тази държава, затова парите за някои други неща не достигат! Ето ти конкретен пример - Мента Стоянова се скъса да обяснява как с увеличаването на акциза на бездимните цигари щели да постъпят 15 млн.лв в бюджета, които били много необходими! Паралелно на последна инстанция съда реши, че Домусчиеви са нарушили приватизационния договор за БМФ и трябва да платят 58 млн.лв с лихвите неустойки! За да не се платят се вкараха лобистки тествове в сила със задна дата в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, за да оттърват от плащането на тези неустойки цар Киро II. А, като се има предвид, че от тези текстове ще се облагодетелствуват и много други приватизатори, вероятно става въпрос за милиони левове, които няма да постъпят в бюджета! Тези промени се гласуваха от ГЕРБ, ДПС, Атака, ВМРО, а мисля и ВОЛЯ! Пък БСП гузно мълчи! Те затова няма пъри професоре! Няма такава държава...
Aнонимен
на 20.07.2018 г.
+1
 
 
боко вместо да ги инвестира в барселона може да ги вложи в тази клиника. а също така например домусчиев и много други които се въртят около тях и се чудят за какви глезотии да си харчат парите, като оня шефа на биомет с новата си придобивка бугати за колко милиона за 5млн. леваи много други...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: