Проф. Клисарова: Изграждането на нова инфекциозна болница във Варна е от стратегическо значение за цяла Североизточна България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:48 / 10.04.2020
2018
Комисиите към Общинския съвет във Варна започват да заседават онлайн. Първата, която ще заседава дистанционно, е "Здравеопазване". Членовете й ще гласуват решенията си виртуално днес от 11.30 часа.

Системата за онлайн заседания е била тествана на 8 април от 11.00 до 12.00 часа. В пробите са се включили над 20 души - съветниците от комисията по здравеопазване и други общински съветници, сред които и общинският председател, разкри пред Дарик проф. Анелия Клисарова, председател на здравната комисия. Тя обясни, че по време на теста участниците са имали “абсолютно ясна и точна комуникация". 

На заседанието си днес комисията предстои да гласува отпускане на помощи на варненци за инвитро процедури и лечение на граждани. 

Миналата седмица е имало среща на представители на местния парламент с ръководителите на варненските ДКЦ-та. Следващата седмица такава среща ще бъде проведена и с директорите на варненските болници.

"Целта е да видим в тази обстановка какви нужди имат, какви трудности срещат и къде ние като община можем да помогнем", посочи проф. Клисарова. Тя разкри, че общинските съветници от БСП са дарили част от заплатите си за закупуване на медицински маски за Клиниката по инфекциозни болести към болница "Света Марина". 

Необходима е актуализация на общинския бюджет. Корекция ще трябва да се направи както в заложените средства за здравеопазване, така и за подпомагане на малки местни предприятия и фирми, заплашени от фалит, смята проф. Клисарова. 

Изграждане на нова инфекциозна болница е от стратегическо значение не само за Варна, но и за цяла Североизточна България. "Тя трябва да е съвременна, защото болестите вече са съвременни", изтъкна шефът на Клиниката по нуклеарна медицина в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).